banner113

Çimtur’da yıkıma dur!

banner106

Sahte belgelerle riskli yapı raporu alındığı iddia edilen Alanya’daki Çimtur Tatil Sitesi’nde 27 Ocak’ta yıkım yapılacağı ilan edilirken, Alanya Belediyesi’nin 22 Ocak’ta verdiği ruhsatla 25 Ocak’ta başlanan yıkım, dün de devam etti. 

Çimtur’da yıkıma dur!
27 Ocak 2021 Çarşamba 12:23

banner108
banner238

Malikler sosyal medyada seslerini duyurmaya çalıştığı yıkımda dün mahkemeye başvuran malikler ‘yürütmeyi durdurma’ kararı aldı. Antalya 5. İdare Mahkemesi 2021/100 sayılı kararla oy birliğiyle yıkımı durdurdu
Çimtur’da yıkıma dur!
Alanya'nın Karaburun Mevkii'nde bulunan Çimtur Tatil Sitesi'nin 3 bloğunun yıkımı için 25 Ocak’ta mühürler kırılarak yıkım başlarken, dün de devam eden yıkım için yargı yürütmeyi durdurma kararı verdi.  
Jandarma müdahalesiyle 25 Ocak’ta durdurulan ama dün devam eden yıkımda dün akşam saatlerinden sevindiren karar çıktı. Belediyenin yargı sürecini beklemesini isteyen site maliklerini sevindiren kararı, Antalya 5. İdare Mahkemesi oybirliğiyle verdi.  
Tebligatı da sorunlu olan ve çoğu malike tebliğ edilmediği yargıya taşınan yıkımda, H.I. isimli şahsın Çimtur Tatil Sitesi’nde 25 Ocak’ta kapıları, camları kırarak yıkıma başlaması mülk sahiplerinin jandarmaya haber vermesiyle durdurulmuştu. İddiaya göre usulsüz alınan yıkım kararı tartışmalarına bir de ‘yıkım ihalesi’ eklendi.
“YAPILAR RİSKLİ DEĞİL”
Öte yandan mülk sahiplerinin Change.org’da başlattığı imza kampanyası büyüyor. Okurcalar Mahallesi, 123 Ada, 1 Parsel üstünde kurulu olan 9 bloklu sitede 2016’dan beri riskli yapı sürecinin devam ettiğini kaydeden mülk sahipleri, “Önce 9 blok üstüne konan risk şerhi, 2 bloktan kaldırılmış, sonra 4 bloğun gerçek dışı raporla riskli ilan edildiği tespit edilmiştir ve risk şerhi kaldırılmıştır. Kalan 3 blokla ilgili süreç halen devam etmektedir. İlgili bloklarda toplam dört kez analiz tekrarı yapılmıştır” diyerek, sanal ortamda örgütleniyor. 
“Onlarca hataya rağmen, yetkinliği tartışmalı lisanslı firma tarafından hazırlanan rapor doğru kabul edilmiş ve yapılar riskli ilan edilmiştir. Oysa tüm veriler doğru girildiğinde yapılarımız 6306 sayılı yasa kapsamında kesinlikle riskli değildir” diyen mülk sahipleri yetkililerden yardım beklerken, yargıdan sevindiren karar çıktı.
Çoğu 65 yaş üstü maliklerden yapılan başvuruya istinaden dün Antalya 5. İdaresi Mahkemesi oybirliğiyle yıkımın yürütmesini durdurdu ve davalı idarelere (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya Valiliği, Alanya Belediyesi) savunma için 15 günlük süre verdi. (Akdeniz Gerçek-Songül Başkaya)
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.