banner113

Denizbank'ın satışıyla ilgili yeni gelişme: Dubai'ye mi satılacak?

banner106

Türkiye'de turizm sektörünün en büyük kredi tedarikçisi Denizbank'ın satışı bir kere daha gündemde.

Denizbank'ın satışıyla ilgili yeni gelişme: Dubai'ye mi satılacak?
23 Mart 2018 Cuma 09:47

banner108
banner238
Bankanın Dubaili Emirates NBD'ye satışının birkaç hafta içinde sonuçlanabileceği belirtilirken, Türkiye ile BAE rasındaki siyasi sorunların satışı etkilememesi için yoğun bi görüşme trafiği yapıldığı ifade ediliyor.
Reuters'ın konuyu yakından takip eden kaynaklara dayandırdığı haberinde, Denizbank CEO'su Hakan Ateş'in bu kapsamda son bir ay içinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ankara'daki üst düzey bürokratlarla satış sürecini anlattığı yoğun toplantılar gerçekleştirdiği belirtildi.
Ankara'da konuya yakın kaynakların 'satışın gerçekleşmesi mümkün ancak iki ülke arasındaki sounlar da gözardı edilmememeli' dediği belirtilen haberde, Reuters'un ocak ayında çıkan, Sberbank'ın Denizbank'ın satışı için potansiyel alıcılarla görüştüğüne dair haberine de vurgu yapıldı.
''BAE TÜRKİYE KRŞITI AÇIKLAMALAR YAPIYOR''
Konuyla ilgili bilgi veren Ankara'dan üst düzey bir kaynak, "BAE özellikle son dönemde Türkiye karşıtı açıklamalar yapıyor ve adımlar atıyor. Bunların çok dostane olduğunu söylemek mümkün değil. 'Bu satış olmaz' demiyorum ama gelişmelerin bu satışı desteklediğini söylemek gerçekçi olmaz" dedi.
Emirates NBD, Sberbank ve Denizbank konuya ilişkin yorum yapmadı. Cumhurbaşkanlığı ise konu hakkındaki bir soruya henüz yanıt vermedi.
SATIŞ YAKINDA SONUÇLANABİLİR
İşlem hakkında bilgi sahibi iki kaynak ise görüşmelerde birtakım teknik detayların üzerinde çalışıldığı söyledi.
Diğer bir kaynak da, "İşlem sorunsuz ilerliyor, hâlâ anlaşma aşamasında. İlgili otoritelere uygun zaman geldiğinde onay için başvurulacak. İşleme dahil olan taraflar normal sürecinde onayın alınmasını bekliyor" dedi.
Aynı kaynak anlaşmanın bir kaç hafta içinde sonuçlanmasının beklendiğini de kaydetti. 

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.