banner113

Denizbank: Türkiye'de oteller yabancıların eline geçebilir

banner106

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, finansman sıkıntısı nedeniyle Türkiye'deki otellerin yabancıların eline geçebileceğini söyledi. Ateş ayrıca, ekspertiz firmalarının otellere düşük değer biçtiğine de dikkat çekti.

Denizbank: Türkiye'de oteller yabancıların eline geçebilir
29 Kasım 2021 Pazartesi 09:16

banner108
banner238

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş pandemi nedeniyle kar edemeyen otellere yeterli destek verilmemesi halinde, bunların ‘üç otuz paraya' yabancıların eline geçebileceğini söyledi.
Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in aktardığına göre Ateş, “O oteller Türkiye'nin adeta petrolü gibi. Neden bizim milli turizmimiz kendi firmalarımızın elinde kalmasın? Niçin yabancıların eline geçsin? Ülkeye döviz kazandıran bu oteller sıradan bir bina gibi görüldüğü için yeterli kredi alamıyor” dedi.
"5 milyon dolar daha versem otel kurtulacak"
Otellere sadece Sermaye Piyasası Kurulu lisanslı ekspertiz firmalarının değer verebildiğine dikkat çeken Ateş, "“Ben örneğin pazar değeri 50 milyon dolar olan bir otele kredi vereceğim. Ancak lisanslı eksper bu otele 25 milyon dolar değer biçiyor. Bu yüzden 50 milyon dolarlık otele sadece 25 milyon dolara kadar kredi verebiliyorum. Otel sahibinin ihtiyacı 30 milyon dolarsa 25 milyonu veriyorum, ilave 5 milyon doları veremiyorum. Elim kolum bağlı. 5 milyon daha verebilsem otel kurtulacak” diye konuştu.
Ekspertiz firmasının 28 milyon dolar dediği otel 92 milyon dolara satıldı
Alıcı ve satıcının rızasıyla 24 otel sattıklarını belirten Hakan Ateş “Bu otellerin satışında ortalama satış fiyatımız ekspertiz değerinin 2.1 katı oldu. Hatta öyle durumlar var ki, ekspertiz firmasının 28 milyon dolar dediği otel 92 milyon dolara satıldı” dedi.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.