banner113

DİYANET TEŞKİLATININ SEKİZ BUÇUK AYLIK ÜVEY EVLATLARI!

banner106

Diyanet Birlik Sen Akdeniz Bölge Başkanı Fahri Özdemir basın açıklaması yaptı

DİYANET TEŞKİLATININ SEKİZ BUÇUK AYLIK ÜVEY EVLATLARI!
01 Temmuz 2022 Cuma 15:42

banner108
banner238


Özdemir açıklamasında şunları kaydetti. 140 bin Diyanet Çalışanı içinde Üniversite ve Yüksek Öğrenim mezunu olarak görev yapan  7000 Diyanet Çalışanı üvey evlat muamelesi görerek 3600’Ek gösterge Kapsamı dışında bırakıldı.

Bütün iş yükü omuzlarında olan Başkanlık Merkez ve Taşra Teşkilatında görev yapan Genel İdare Hizmetleri sınıfında (Şef, Memur, VHKİ, Vs) çalışanları dikkate almayan hukuksuz ve ayrımcı anlayışın sahiplerini Diyanet Birlik-Sen olarak kınıyoruz.
Unutmayalım ki aynı şekilde eşit işe eşit ücret düzenlemesinde de aynı şekilde Genel İdari Hizmetler sınıfında görev yapan meslektaşlarımız kapsam dışı bırakılmış iki üç yıl mağdur edildikten sonra dahil edilmiştik.
Bugüne kadar Yetkili Sendikaya üye kazandırmak için canını dişine katarak çalışan Genel İdari hizmetler sınıfı çalışanlarını,meslektaşlarımızı derhal sendikal durumlarını gözden geçirmelerini tavsiye ediyor , aynı zamanda tepki koymaya davet ediyoruz. 
Umarız hak yerini bulur ve bu mağduriyet bir an önce giderilir. Genel İdari Hizmetler sınıfında görev yapan meslektaşlarımızda fedakarca devlete, millete ve kurumuna hizmet etmektedirler. Genel İdari hizmetler sınıfı çalışanları olarak üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Her ne hikmetse kamuda, teşkilatımızda hijerarşiyi bir tek Genel İdari Hizmetler sınıfı bozuyor. Ne garip, ne üzücü değilmi...
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.