banner113

Dövizle kiranın yasaklanmasına ilişkin bakanlıktan açıklama

banner106

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkul satış ve kiralama sözleşmelerinin dövizle veya dövize endeksli olarak yapılamayacağına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Dövizle kiranın yasaklanmasına ilişkin bakanlıktan açıklama
18 Eylül 2018 Salı 09:13

banner108
banner238
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, kararın kapsamının ekonomk faaliyetleri sıkıntıya sokmayacak şekilde belirleneceği belirtildi.
Düzenlemenin, sadece Türkiye'de yerleşik kişiler arasında yapılan sözleşmeleri kapsadığı belirtilen açıklamada, geçici Madde 8 uyarınca bu kararın (85 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı) yayımından önce bedelleri döviz cinsinden belirlenmiş ancak yeniden Türk lirası olarak belirlenecek mevcut akdedilmiş sözleşmelerin kapsamı oluşturulurken, yine sözleşmenin akdedilme tarihinde her iki tarafın da Türkiye'de yerleşik kişi olması hususunun göz önüne alınması gerektiği belirtildi.
Daha önce yapılmış veya gelecekte yapılacak sözleşmelerle ilgili bakanlıkça uygun görülen bazı hallerin istisna tutulabileceği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:
"Bakanlıkça istisna tutulacak hallerin kapsamı belirlenirken, döviz cinsinden girdi maliyetler veya yükümlülükler değerlendirmeye alınacak hususların başında geliyor. Örneğin, 32 sayılı Karar'ın döviz kredilerinin kullanımını düzenleyen 17 ve 17/A maddeleri uyarınca herhangi bir kısıtlamaya tabi tutulmaksızın döviz kredisi kullanabilen ve dolayısıyla döviz cinsinden yükümlülük altına giren Türkiye'de yerleşik kişilerin yaptığı sözleşmeler, bu kapsamda dikkate alınacak.
Bu itibarla, söz konusu düzenlemeye ilişkin kapsam, ekonomik faaliyeti sıkıntıya sokmayacak şekilde, ilgili kamu kurumlarımızın ve diğer paydaşların görüşleri de dikkate alınarak en kısa süre içerisinde belirlenecek ve Bakanlık tarafından duyurulacak."

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.