banner113

Erken rezervasyonda 5 milyon eşiği aşıldı. Alanya revaçta

banner106

Erken rezervasyon dönemi turizmcilerin yüzünü güldürdü. Bu yıl tatilini erkenden alanların sayısı 5.2 milyona ulaştı.       

Erken rezervasyonda 5 milyon eşiği aşıldı. Alanya revaçta
03 Haziran 2017 Cumartesi 11:03

banner108
banner238
5 Haziran’da bitecek olan erken rezervasyon dönemi turizmcilerin yüzünü güldürdü.  Bu yıl tatilini erkenden alanların sayısı geçen yıla göre 1 milyon artarak 5.2 milyona ulaştı. Son dakika fırsatlarıyla bu sayı daha da artacak. Yaz tatilini önceden planlayanlar için 12 Aralık 2016’da Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Sehayat Acentaları Birliği TÜRSAB, Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından ‘Tatil Herkesin Hakkı’ ve ‘Yerinizi Şimdiden Ayırtın’ sloganıyla başlatılan yüzde 40’a varan indirimlerin sunulduğu erken rezervasyon fırsatları 5 Haziran’da son bulacak. 
Erken rezervasyon süresince uygun fırsatlar sunan oteller ile tatil şirketleri, son kampanalarını gerçekleştirirken turizmciler ise tatilcilere acele etmeleri uyarısında bulundu. 
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, erken rezervasyonun yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, “2016’da 4.2 milyon olan erken rezervasyon bu yıl 5.2 milyona yükseldi” dedi. 
Türk turizminin 2016’yı zorlu bir yıl olarak geride bıraktığını ifade eden Ulusoy, şöyle konuştu:
TALEP HER YIL ARTIYOR
“Özellikle erken rezervasyon sürecine ilgi önemli oranda arttı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB’ın  öncülüğünde 2009 yılında başlatılan erken rezervasyon kampanyasının ana hedefi, avantajlı ödeme kolaylıkları sağlayarak daha fazla vatandaşımızın tatil yapmasını sağlamak, bu yolla iç turizmi canlandırmak ve Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşulları ile seyahat ettiklerine yönelik yaygın algıyı değiştirmekti.  Bu kampanya iç turizm piyasasında son derece başarılı oldu. 2009 yılında 300 bin, 2012 yılında 2 milyon, 2013’de 2.5 milyon, 2014 yılında 3 milyon, 2015 yılında 3,5 milyon ve 2016 yılında ise erken rezervasyon kampanyasından yararlanan kişi sayısı 4.2 milyon oldu.”
ANTALYA REVAÇTA
Erken rezervasyonda en çok deniz ve güneş tatili bölgelerinin tercih edildiğini ilk sırada da Antalya’nın geldiğini ifade eden Ulusoy “Antalya, Kemer, Belek, Side, Alanya, Bodrum, Didim, Kuşadası ile Marmaris çok tercih edilen noktalar. Öte yandan kültür turlarında ise Kapadokya, Pamukkale, Karadeniz, Bursa ve Eskişehir ilgi görüyor” dedi.
FIRSATI KAÇIRMAYIN
ETS Tur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek deniz tatili için yoğun bir talep aldıklarını belirterek, Rusya ve BDT’den yoğun talep geldiğini, Türk tatilcinin acele etmesi gerektiğini söyledi. 
Uygun fırsatlardan yararlanmak için erken rezervasyonun önemine değinen Özbek şunları söyledi:   “Özellikle deniz, güneş, kum tatili yapmak isteyenler çok ciddi talepte bulunuyor. Antalya için yabancı turist talebi yoğun. 5 Haziran dahil bu kampanyanın artık son dönemi. Sadece bayramla ilgili değil, temmuz ağustos, eylül ekim aylarında da seyahat planlayanlar için kampanyanın son günlerini yaşıyoruz. Bu bağlamda aslında bu 4- 5 günün değerlendirilmesini istiyoruz.” 

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.