banner113

Esnaf moral çöküntüsü içine girdi!

banner106

Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenciden önemli açıklamalar

Esnaf moral çöküntüsü içine girdi!
19 Kasım 2020 Perşembe 11:28

banner108
banner238


Dünya genelinde Türkiye’de artan Covid-19 vakaları sonrasında kısıtlama kararının geri geldiğine dikkat çeken Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci,  “Öncelikle bu kısıtlama süresini bir an önce atlatmayı ve normale dönmeyi diliyoruz. Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı ve İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda bizim lokanta, restoran, kafe, kafeterya gibi işletmelerimiz 20 Kasım Cuma günü saat 20.00’ye kadar masalarında müşterilerine hizmet etmeye devam edecek. Saat 20.00’den sonra paket servise dönecekler. Bundan sonraki süreçte saat 10.00 ila 20.00 arasında tamamen paket servis ya da gel al servis uygulamasıyla çalışmaya devam edecek. Saat 20.00’den sonra bu işletmeler online ya da telefonla yapılan satışlar olarak hizmet etmeye devam edecek ama müşteri gelip işletmeden bir şey alamayacak” dedi.
'MORAL ÇÖKÜNTÜSÜ İÇİNE GİRDİ'
Nargile kafelerin durumunda bir değişiklik olmadığını aktaran Değirmenci, “Bu süreçte nargile kafelerin ve eğlence sektörünün açılması ile ilgili mücadele ediyorduk. Bu çok geride kaldı. Hala kapalılar. İkinci dalganın karşısında maalesef esnafımız çok büyük bir moral çöküntüsü içine girdi. Mart, nisan, mayıs aylarındaki bütün vergi ve SGK prim ödemeleri 6 ay süreyle ertelenmişti. Bu ekim, kasım, aralık dönemlerine gelmişti. Yine kredi esnaf kefalet kooperatiflerinden kullanılan ödemeler ertelenmişti” diye konuştu. 
'ESNAF BUNU NASIL ATLATACAK?'
Zor geçecek kışı, üst üste gelen ödemeleri nasıl atlatacaklarını düşünürken kapatma ve kısıtlama kararları gelmesinin ardından telefonlarının susmadığını dile getiren Değirmenci, “Önceki günden beri hiç telefonlar susmadan esnafımız bunu nasıl atlatacağını soruyor. Buradaki AVM’lerin normal şekilde hizmetlerine devam etmeleri de esnaf açısından dikkat çekici bir hale geldi. İl ve ilçe hıfzıssıhha kararları, bazı ek düzenlemeler yapılarak bu bölgedeki vaka sayıları ya da sağlık kuruluşlarındaki durumlara binaen küçük dokunuşlarla bazı iyileştirmeler yapılabilir. Vaka sayısındaki artışlara binaen bazı tedbirler ilçe özelinde ya da il bazında alınabilir mi diye düşünüyorum. Bu konuları Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ve Antalya Valisi’ne ileteceğiz. İleteceğimiz konular da mutlaka yerine ulaşacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 
'DESTEĞE İHTİYAÇ VAR'
'Hepimizi çok zorlu bir süreç bekliyor. Daha da katlanarak bekliyor' diyen Değirmenci, “O yüzden bu süreçte hepimizin morale ihtiyacı var. Bu süreci atlatmak için de devlet desteğine ihtiyacımız var. Özellikle KOSGEB vasıtasıyla önümüzdeki süreçte en az bir yıl ödemesiz sıfır faizli kredilerin mutlaka esnafa sağlanması gerekiyor. Yoksa durumumuz pek iç açıcı değil. Tabii ki alınan kararları, devletimizi destekliyoruz. İnsan sağlığı için alınan kararların her zaman yanında yer aldık ancak ekonomik anlamda bu işin içinden çıkma imkanımız çok zorlaştı. O yüzden anlayış, destek bekliyoruz. SGK prim ödemeleri ile ilgili muafiyetler bekliyoruz" diye konuştu. (Alanya Postası)
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.