banner113

Esnaf nasıl kredi çekebilir! İşte detaylar!

banner106

Alanya Keykubat Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Velittin Yenialp, koronavirüs tedbirleri kapsamında esnaf ve vatandaşa sağlanacak desteklere dikkat çekti.

Esnaf nasıl kredi çekebilir! İşte detaylar!
01 Nisan 2020 Çarşamba 08:30

banner108
banner238

Yenialp, Alanya Posta TV’nin sorusu üzerine yaptığı açıklamasında, "Kredi borçlarına yapılandırma geldi. Bundan yararlanmak isteyen esnaflar kooperatiflere müracaat ediyor. Bu konuda ciddi bilgi kirliliği var" dedi. Yenialp, esnafın neler yapması gerektiğin anlattı.  
'FAİZ YANSITILMAYACAK'
Yenialp, "Bilindiği üzere devletimiz esnaf kefalet kredi kooperatiflerinden kullanılan kredileri 3 ay öteleme imkanı sundu. Bununla ilgili belli bir bilgi kirliliği oluşmuştur piyasada. Nisan, Mayıs, Haziran aylarında taksitleri esnaf arkadaşlarımızın 3 ay süreyle ötelendi. Mesela 2020'nin veya 2022'nin 3. ayında bitecek olan kredi toplamı, 2022'nin 6 ayında bitecek. Bununla ilgili herhangi bir faiz yansıtılmayacak.
'TAAHHÜTNAME İMZALAMALARI GEREKİYOR'
Şu anda esnaf arkadaşlarımızın yapması gereken, kooperatiflere uğrayarak bir taahhütname imzalamaları gerekmektedir. Bu taahhütnamenin de nedeni şu istihdamın önünü açmak. Esnaf arkadaşlarımızın elemanlarını çıkarmamalarının önüne geçmek. Eleman çıkarmayacaklarına dair bir taahhütname verirler ise esnaf arkadaşlarımız buna istinaden de kredileri 3 ay süreyle ötelenmiş oluyor. Devletimizin diğer verdiği kredilerde var. gerek vatandaşlara yönelik 10 bin TL'lik destek paketleri, gereksede 5 bin TL'nin altında gelir elde eden vatandaşların alacaklara 10 bin TL'lik bir destek paketi. Bu da 30 ay vade ile 3 devlet Bankası'ndan, Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıf bankası aracılığıyla da vatandaşlarımız bu kredileri kullanabilirler.
'KİMLİK VE VERGİ LEVHASI YETERLİ'
Esnaflarımıza herhangi bir kooperatiften bir kredi kullanmadıysa onlara da 25 bin TL kredi, artı 25 bin TL de kredi kartı olanağı sağladı devletimiz. Bununla ilgili de yapması gereken çok fazla bir şey yok. Sadece kimlikleri de vergi levhaları ile internet üzerinden başvuru yapabiliyorlar Halk Bankası'nın sitesine girerek. Buradan başvurdukları takdirde de bu 25 bin TL krediye esnaf arkadaşlarımıza veriyorlar. Bununla ilgili de 700 puanın olması gerekiyor bankaların oluşturduğu. Eğer sicilleri bozuksa da teminat karşılığında bu kredilere esnaf arkadaşlarımız ulaşabiliyorlar" diye konuştu.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.