banner113

Fahiş fiyatlarla gündem olan plaj işletmelerine çekidüzen

banner106

Turizm Teşvik Kanunu’ndaki son düzenlemeyle, yetki belgeleri belediyelerden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen plaj işletmelerinin taşıması gereken asgari şartlar belirlendi.

Fahiş fiyatlarla gündem olan plaj işletmelerine çekidüzen
27 Eylül 2021 Pazartesi 15:52

banner108
banner238

Bakanlık, Basit Konaklama Tesisleri ile Plaj İşletmelerinin Belgelendirilmesine İlişkin Yönetmelik ile fahiş fiyatlarla kamuoyunun tepkisini toplayan plaj işletmelerine ilişkin bir dizi düzenlemeye gitti. İşletmelerin ruhsatlandırılma yetkisindeki değişikliğin ardından, halihazırdaki ve yeni açılacak tüm plaj işletmelerini etkileyen yönetmelikle, mali ve teknik şartlar bakanlık tarafından belirlenirken, izin süreci valilik ve il kültür ve turizm müdürlükleri gözetiminde tamamlanacak. İşletmelerin, il kültür ve turizm müdürlüklerine yapacakları başvurularda, belge verilmesi uygun görülen tesislere valilik onayı ile belge düzenlenecek.

Yönetmelikte, işletmelerde aranacak asgari şartlar şöyle sıralandı:“İdari ünite (açık olarak düzenlenebilir) bulundurulması, müşteriler için soyunma kabinleri ve duşlar ile kadın ve erkek müşteriler için ayrı tuvaletler ve basit yeme-içme hizmetinin verildiği alan veya büfe hizmeti hazırlanması, gümüş sertifikaya sahip en az iki cankurtaran, cankurtaran gözetleme kulesinin bulundurulması, müşteri kullanımına sunulan, bakımları düzenli yapılan temiz gölgelik, minder, şezlong gibi malzemeler hazırlanması, güvenli yüzme alanının sınırlarının şamandıralarla belirlenmesi, ilkyardım malzemeleri, plaj alanında yeterli sayıda çöp kutuları temin edilmesi ve plaj alanının temizliğinin ve bakımının sürekli olarak yapılması.”

Yönetmelikle plajların tanıtımı ise, “Tesis tanıtımında tüketici hakları açısından doğru bilgilere yer verilir; yanıltıcı olabilecek veya ülke turizmini zedeleyecek tanıtımlarda bulunulamaz. Konaklama tesislerinin tanıtımında, yıldız simgesi veya bu simgeyi çağrıştıracak semboller kullanılamaz” ifadeleriyle düzenlendi. Tesislerin uygulayacağı fiyat tarifelerinin ise bakanlık il müdürlüklerince onaylanacağı kaydedildi.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.