banner113

GAZİPAŞA'YA 2100 YATAKLI 5 YILDIZLI OTEL YAPILACAK. İLAN YAYINLANDI. İŞTE HABERİN DETAYLARI

banner106

Kültür ve Turizm Bakanlığı kamu taşınmazlarının girişimcilere tahsisi için ilan yayımladı. Yayımlanan listede Gazipaşa’da turizm tesis alanı olarak ilan edilen yaklaşık 163 dönümden oluşan 5 parsele 2100 yataklı otel yapılabilecek.

GAZİPAŞA'YA 2100 YATAKLI 5 YILDIZLI OTEL YAPILACAK. İLAN YAYINLANDI. İŞTE HABERİN DETAYLARI
29 Aralık 2022 Perşembe 14:11

banner108
banner238


Gazipaşa’da havalimanı ile birlikte gelişim beklenen ancak imar çalışmaları sebebiyle geciken turizm alanları için Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık 5 taşınmazının girişimcilere tahsisine ilişkin ilan yayımlandı. Resmi Gazete'de yer alan ilana göre, Koru Sahilin’de ki 163 dönümü bulan 5 ayrı taşınmaza 4 veya 5 yıldızlı olacak şekilde 3 adet 700’er yataklı otel inşa edilebilecek.
Konaklama tesisi kurma taahhüdünde bulunulması gereken paha biçilmez arazilere tahsis için çok sayıda başvuru olması planlanmakta. Karara göre yerli ve yabancı yatırımcıya açık olan tahsis için 31 Ocak 2023 günü mesai bitimine kadar başvurunun yapılması gerekiyor. 

Türkçe metin şeklinde yapılacak tahsis talepleri her taşınmaz için ayrı şartname bedeli ödemek kaydı ile bir kişi tüm taşınmazları da talep edebilecek. Başvuruları yeterli görülen yatırımcılar için sosyali teknik altyapı yeterlilik müzakeresi yapılarak karar verilecek. Şartname bedeli ise 30 bin lira olarak belirlendi.

Bölgenin artan yatak kapasitesi ile turizm sektöründe binlerce istihdamın oluşmasını sağlaması bekleniyor. Otel alanlarının önünde bulunan bin metre uzunluğundaki Koru sahil projesinde yürüyüş yolları, çocuk oyun parkları, spor alanı, basket sahası, plaj voleybol alanı, otoparklar, karavan parkı ve büfe yer alıyor. Projede sahil, yeşil alan, yol ve turizm tesis alanı olarak bölümler ayrılarak imar planlaması yapılmıştı.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.