banner113

HES kodu olamadan otobüs bileti satılamayacak

banner106

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni genelgeyle, otobüs firmalarının HES kodu olmadan bilet satışı yağması yasaklandı.

HES kodu olamadan otobüs bileti satılamayacak
13 Eylül 2020 Pazar 16:25

banner108
banner238

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalardan bazılarının HES kodu olmadan biletleme yapması üzerine 81 ile yeni bir genelge gönderen İçişleri Bakanlığı, HES kodu olmadan internet, telefon veya yüz yüze bilet satışının kesinlikle yapılamayacağını belirtti.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan araçlara yolcu alımı esnasında da yolcuların HES kodu kontrol edilecek, binmesinde sakınca bulunmayan yolcular araca alınacak.

Bilet satışı sırasında ya da araca alınma esnasında yapılan HES kodu kontrolünde; covid19 tanılı ya da temaslısı olduğu tespit edilenler firma yetkililerince kolluk birimlerine ve sağlık kuruluşlarına bildirilecek. Kolluk birimlerince  bu konudaki denetimler sıkılaştırılacak.

Denetimlerde HES kodu olmayan yolcuya bilet satışı yapan firmalara valiler/kaymakamlar tarafından gerekli idari para cezası uygulanacak, HES kodu olmaksızın yolcu kabul eden araçlar ise, 10 gün süre ile seferden men edilecek.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.