banner113

İşte 2018 kadrolu taşeronun maaşı ikramiye ve promosyon ücretleri

banner106

Kadrolu taşeron işçi kesin isim listeleri yayınlandı.

İşte 2018 kadrolu taşeronun maaşı ikramiye ve promosyon ücretleri
02 Nisan 2018 Pazartesi 16:01

banner108
banner238

2 Nisan 4/C’li taşeron personel artık 4/B’li. Taşeron işçinin kadroya geçişi için 2 Ocak'ta başlayan 90 günlük süreç bugün itibariyle sona erdi. Yüzlerce taşeron işçisinin dört gözle beklediği kadroya geçiş süreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Aralık'ta verdiği müjdeyle başlad. Taşeron işçilerin kadroya geçiş serüveni, Olağanüstü Hal kapsamında, 24 Aralık 2017'de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile resmiyet kazandı. Başvuru, hak sahiplerinin ilanı, sınav ve mülakat gibi süreçlerin ardından kamu, belediyeler ve il özel idarelerdeki yüz binlerce çalışan, kadro güvencesine kavuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerle ilgili çok önemli açıklamada bulunurak, "Taşeronda çok kapsamlı bir süreci geride bıraktık. Bilgi kirliliklerinin yaratıldığı, bazı algı operasyonlarının yaşandığı bir dönemdi. Ama yüzümüzün akıyla inşallah pazartesi itibarıyla sonuçlandırmış olacağız" demişti. 4C'li taşeron işçilerin 4B ve 4D sürekli işçi kadrosuna geçiş süreci sona erdi. Taşeron işçilerin kamuya geçiş süresi sırasında toplu sözleşme ve Yüksek Hakem Kurulu kanalıyla almış oldukları hakların kaybı önlendi. Peki Kadrolu taşeron işçiye ne kadar ikramiye verilecek? Taşeron işçi kadroya geçişte Bakan Jülide SARIEROĞLU yaptığı son açıklama nedir? Taşeron kadro promosyon maaşları kaç TL olacak? 4B ve 4D sürekli işçi kadrosu nedir hangi haklar içeriyor? Kadrolu taşeron işçi kesin isim listelerin tamamı yayınlandı mı? Başvurusu ret edilen taşeron işçiler ne yapacak? Kit taşeron işçiye kadro verilecek mi? Geçiş süreci tamamlanan taşeron çalışanları için 3 Nisan'da yeni bir dönem başlayacak. Önceki gün 30 bin geçici işçinin durumu netleşirken; bakanlığın 50 bin KİT işçisi için yürüttüğü çalışmalar ise sürüyor.

Taşeron işçiler için 2 Ocak'ta başlayan başvuru süresi, 11 Ocak'ta sona erdi. Ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca başvuruların incelenmesi ve hak sahiplerinin ilanı için 40 günlük süre tanındı.

SINAVDA EN AZ 50 ALANLAR BAŞARILI SAYILDI

Tespit komisyonu listeleri açıkladıktan sonra itirazlar alındı ve 24 Şubat-2 Mart'ta itirazlar incelenerek, kesin listenin ilan edildi. Sınavlar, 3-22 Mart'ta yapıldı. Çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılan yazılı ya da sözlü sınavlarda, 100 puan üzerinden en az 50 alanlar başarılı sayıldı.

Sınav sonuçlarına itirazlar, 23-26 Mart'ta alındı ve 27-31 Mart'ta itiraz incelenerek kesin liste ilan edildi.

Tüm bu aşamaların ardından, taşeron işçinin kadroya geçişi için 2 Ocak'ta başlayan 90 günlük süreç bugün itibariyle tamamlandı.

3 aylık süreci başarıyla tamamlayan, kamu, belediyeler ve il özel idarelerdeki yüz binlerce çalışan, topluca kadro güvencesine kavuşmuş oldu.

Kamuda kaç kişinin kadroya geçtiği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yapacağı açıklamayla netlik kazanacak.

4 ARALIK KRİTERİ NEDEN KONULDU?

ÇSPB Jülide SARIEROĞLU, emek dostları ödül töreninde 4 aralık kriteriyle ilgili kadroya geçemeyen işçilerin eleştirilerine de cevap verdi. Bu kriterinin nedeninin mağduriyet yaşanmamasının olduğunu ve 5 Aralık tarihinde taşerondan kadroya geçiş için açıklama yapılmasının ardından bazı durumlarla karşı karşıya kalındığı belirtti.

İŞTEN ÇIKARMA RİSKİ GÖRDÜK!

5 Aralık tarihinde yapılan taşerondan kadroya geçiş açıklamasının ardından bazı çalışanların işten çıkartılmasını ve başka kişilerin işe alınma riskini olduğunu açıklayan Bakan SARIEROĞLU "İşten çıkarma riski olduğunu gördük, başka kişilerin işe yerleştirilmeleriyle alakalı bir risk durumu söz konusuydu. Bunu engellemek amacıyla iyi niyetli hak kayıplarının yaşanmaması adına konmuş bir kriterdir. Geçmiş dönemlerde taşerona kadroyla ilgili olarak ortaya koyduğumuz seçim beyannamelerimizde ve o dönemde verdiğimiz sözlerden daha ileride bir düzenleme gerçekleştirdik. Asıl iş yardımcı iş ayrımı yapmadık" dedi.

İKRAMİYE VERİLECEK

Devlet kadrosuna geçen 450 bin işçiye, 52 günlük ilave tediye ücreti (ikramiye) verilecek. Bütün işçilerin asgari ücretten çalıştığı düşünüldüğünde yaklaşık 1 milyar liralık tediye ücreti verilmiş olacak. Ayrıca geçiş süreci nedeniyle 3 aydır askıya alınan toplu iş sözleşmesinden kaynaklı ücret ve farklar da hesaba yatacak. Arşiv taraması gecikenler sonuç beklenmeden akşama kadar kadroya alınacak.
 
KIDEM HAKLARI SAKLI TUTULACAK

Kadroya geçişle birlikte kamu kurumlarındaki statü karmaşası son bulurken, kıdem haklarında hiçbir değişiklik olmayacak. Çalışanlar mevcut kıdemleriyle geçiş yaparken, yıllık ücretli izinleri konusundaki hakları da saklı kalacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kadroya geçişte başarılı çalışmaya imza attıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Süreç bugün nihayete erecek. Geçiş süreci 3 bakanlık tarafından yürütüldü. Kapsamlı bir süreci geride bıraktık. Yüzümüzün akıyla sonuçlandırmış olacağız. Şu anda kamuda taşeron tanımı neyse bunun dışında bıraktığımız hiç kimse yok. Direkt kadroya alındıkları için avantajları çok fazla. Bu düzenlemenin artıları zamanla daha çok ortaya çıkacak."
 
4C'LİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

4C'lilerin sözleşmeli personel yani 4B statüsüne geçiş işlemi de tamamlanıyor. Düzenlemeyle 20 binin üzerinde işçiye yüzde 10 ücret artışı yapılırken, izin süreleri de yeniden düzenleniyor.

İKİ KARAR DA YÜRÜRLÜKTE
Kamu kurumlarında geçici personel statüsünde çalışanların sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesine yönelik düzenleme dün yürürlüğe girdi. Türkiye İstatistik Kurumu ile yükseköğretim kurumlarında, bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmetlerde (anketörlük ve canlı modellik) çalıştırılacak sözleşmeli personelin çalışma usul ve esaslarıyla ücret sınırları netleştirildi. Özelleştirmeyle işsiz kalacaklardan hak sahibi olup da istihdam hakkından yararlanmak isteyenler de sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek. Gümrük ile Adalet Bakanlıkları'nın talebi üzerine gümrük muhafaza memuru, muayene memuru, icra takibi görevlerini yürütenler de 4B kapsamına alındı. KPSS sonrası mülakat ve uygulamalı sınav Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşları kapsayacak şekilde sözleşmeli personel alımlarında kullanılacak.

FARK İÇİN MALİYE VİZE VERDİ
Maliye Bakanlığı da, kadroya geçecek taşeron işçilerin toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan fiyat farkının ödenmesi için vize verdi. Sürekli işçi kadrolarına geçiş işleminden önce ihale sözleşmesiyle sona eren toplu iş sözleşmelerinin uygulanmasına, geçiş işleminin yapıldığı tarihe kadar devam edilecek. İşçiliğe bağlı giderlerde oluşan artışlar kamu kurumlarınca fiyat farkı olarak ödenecek. Bu döneme ilişkin ücrete uygulanacak zamlar, Yüksek Hakem Kurulunca sonuçlandırılan toplu iş sözleşmelerindeki oranlar esas alınacak.

BAZI DETAYLAR YAZMIYOR

Tabi ki söz konusu kararnamede bazı detaylar yazmadığı için böyle sabah itibariyle çalkantı yaşadık. Basın açıklamamızı arkadaşlarımız yapıyorlar.

BU KONUYLA İLGİLİ ADIMLARIMIZI ATTIK

Ücretlerinde yüzde 10 artış yapıyoruz izin sürelerinde de bir düzenleme gerçekleştireceğiz. Dün yaptığımız Kamu Personel Danışma Kurulu'nda bu konularla ilgili adım attık.
 

TAŞERON KADRO SINAV SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...
 

696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin taşeron personelin belediyenin ilgili şirketlerinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin düzenlemeler ile 01.01.2018 tarihli uygulama Tebliği uyarınca Tespit Komisyonu, sınava girmeye hak kazanan adayların listesini, sınavın yeri ve zamanını 12.03.2018 tarihi itibariyle Başkanlığımızın resmi internet sitesinde kullanıma açılan sorgulama ekranı üzerinden ilan etmiştir.

Öngörülen itiraz sürecinin tamamlanmasından sonra sınava girmeye hak kazanan adaylara yönelik olarak Sınav Kurulu tarafından 20/23 Mart tarihlerinde Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen sınav sonuçları açıklanmış olup sınav sonuçlarına itiraz eden adayların 28/29 Mart tarihlerinde İstanbul Valiliği bünyesinde kurulan Sınav İtiraz Komisyonuna başvurmaları gerekmektedir.

Taşeron sınavına giren adaylar, TC. kimlik numaralarıyla sonuçları görebilecek.



Sınav Kurulu Başkanlığından da yapılan açıklama şu şekilde:

24 Aralık 2017 tarihli ve 30280 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 01.01.2018 tarihli ve 30288 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan uygulama Tebliği uyarınca, 4734 sayılı Kanun ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı kapsamındaki alt işveren çalışanlarının, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ilgili şirketleri bünyesinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin Sınav Kurulu tarafından gerçekleştirilen sınav sonuçları aşağıda yer almaktadır.

 Söz konusu Tebliğin “Sınavın gerçekleştirilmesi ve ilanı” başlıklı 39 uncu maddesinin 5 inci fıkrasında; “Sınavda başarılı ve başarısız olanlar sınav kurulu tarafından idarenin veya idarenin şirketinin internet sayfasında ilan edilir. İlan tebligat yerine geçer, ilgililere ayrıca tebligat yapılmaz.’’ denilmektedir. Bu sebeple başvuru sahiplerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Sınava girmeye hak kazanan adaylara yönelik olarak Sınav Kurulu tarafından 20/23 Mart tarihlerinde Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen sınav sonuçlarına itiraz eden adayların 28/29 Mart tarihlerinde İstanbul Valiliği bünyesinde kurulan Sınav İtiraz Komisyonuna başvurmaları gerekmektedir.

SINAVDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?

Sınavın uygulanmasının ardından sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanını ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler tavsiye niteliği taşıdığından değişkenlik gösterebilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.

TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA GEÇİŞ SÜRECİ

KHK ile yolu açılan taşeron işçiler artık kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilecek. Kadro başvurularının ardından taşeron işçiler geçtiğimiz haftalarda yazılı sınav ve mülakata tabi tutuldular. Taşeron kadro sınav sonuçları açıklanması ile birlikte heyecan gittikçe artı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşeron işçilere verilecek olan maaş ikramiye tutarını açıkladı. Ayrıca KİT'lerde çalışan 70 bin taşeron işçi kadro müjdesi bekliyor!  Adalet Bakanlığına Bağlı Adli Tıp Kurumu taşeron kadro sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre 136 İşçi kadro hakkı elde etti. Taşeron işçilerin sözlü sınav sonuçları isim listesi haberimizde. Türkiye'nin farklı kurumlarında ve farklı pozisyonlarında istihdam etmekte olan taşeron işçiler için bilindiği üzere hükümet taşeron yasasını çıkardı. Buna göre yüz binlerce taşeron işçiye kadro verilecek. Peki çok kurum kadro alacak taşeron işçilerin isim listelerini yayımladı. Bilindiği üzere taşerona kadro başvuruları yapılmadan önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından kadro alacak taşeron işçilere ek ikramiye ödemesinin yapılacağı belirtilmekteydi. Taşeron işçiler kadroya geçmeleri ile birlikte ne kadarlık ikramiye prim maaş ödemesi alacaklarını merak ederken sonunda konu hakkında açıklama yapıldı.

2 NİSAN'A KADAR KADROYA GEÇİRİLECEK

2 Nisan'da ise çalışanlar topluca sürekli işçi kadrosuna geçirilecek. İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde taşeronda çalışan işçilerin sürekli işçi kadrolarına geçiş başvuru sonuçları askıya çıkartıldı. İşçiler, asılan listelere meraklı gözlerle tek tek bakarak isimlerini aradı. Belediye şirketinde kadrolu işçi statüsüne giren personelin sevinçleri renkli görüntülere sahne oldu. Gop Kent A.Ş Genel Müdürü Tarkan Karahasanoğlu, "2 Nisan tarihi itibariyle belediyemiz şirketinde bin 320 personelimizin tamamı istihdam edilecek" diye konuştu.

Taşeron işçilerin kadro durumlarına değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kadro sürecinin tamamlanmasının ardından geçmişte aldıkları maaşlarının bir buçuk katı oranında promosyon almaya hak kazanacağını açıkladı. Bu çerçevede asgari ücretli bir taşeron çalışan göz önünde bulundurulursa 2 bin 404 liralık tazminat alacağı söylenebilir.



 



Örneğin taşeron olarak istihdam ederken 2 bin lira maaş alan bir işçi bu tutarın 1.5 katını yani ortalama 3 bin liralık bir ikramiye ödemesi alacaktır. Yine diğer işçilerde ne kadarlık ikramiye ücreti alacaklarını hesaplamak için maaşlarını hesap makinesi aracılığı ile 1.5 katıyla çarparak hesaplayabilir.

KİT'LERDE ÇALIŞAN 70 BİN TAŞERON İŞÇİ KADRO MÜJDESİ BEKLİYOR!

Kamu İktisadi Teşekküllerinde çalışan taşeron işçiler kadro bekliyor. 70 Bin KİT çalışanı kadro müjdesinin ne zaman verileceğini merak ederken TÜRK-İş Sendikasından yeni bir açıklama geldi.

Kamu İktisadi Teşekküllerinde çalışan binlerce işçi müjdeli bir haber bekliyor. Kadro düzenlemesinin hayata geçmesinin ardından KİT çalışanları için Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı yeni bir çalışma yaparak Başbakan'a sunmuştu. Taşeron kadro düzenlenmesinde 70 bin KİT işçisinin ne zaman kadroya geçeceği merak konusu olmaya devam ediyor. Yetmiş bin işçinin kadroya alınması hakkında yeni bir açıklama daha geldi. Açıklama Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan geldi.

Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün ATALAY taşerona kadro düzenlemesini olumlu bularak destek verdiklerini belirtti. KİT çalışanlarının kadroya alınması gerektiğini belirtti.




4C STATÜSÜNDEN 4B'ye GEÇİŞ DÜZENLEMESİ

Çalışma Bakanı Jülide SARIEROĞLU, bu düzenlemenin başarı ile tamamlanması bizim için önemli diyerek yapılan işin gölgelenmemesini istedi. Ayrıca Bakan SARIEROĞLU 4C statüsünde bulunan çalışanlar için 4B statüsüne geçişinde düzenleme hazırlıklarının devam ettiğini aktardı. yakın bir zamanda bu çalışmanın detaylarının ilan edilmesi bekleniyor.

Taşeron İşçi Anlamı Nedir?

Taşeron, Fransızca’daki “tacheron” kelimesinden gelmektedir.  Bir taşeron genellikle bir projenin belirli bir görevini yerine getirmek amacıyla genel yükleyici tarafından tutulan firmaya denilmektedir. Örneğin bir inşaat işinde genellikle konutların elektrik donanımı, doğraması yada su tesisatı ayrı ayrı taşeronlara verilmektedir. Başka bir örnek daha verecek olursak günümüzde bazı askeri kurumlar yemek gibi organizasyonları dışarıdan bir firma ile anlaşarak yaparlar. İşte burada firmaya taşeron firma ve bu firmada çalışanlara da taşeron işçi denilir. Taşeron iş yapan firmalarda çalışanlara ise taşeron işçi denilmektedir. Taşeronlar, tali işveren, alt işveren, alt işletici, alt ısmarlanan gibi isimlerle de anılmaktadırlar.

Taşeron işçiler günümüzde artık bir çok iş ve birçok şirket tarafından yardımcı işlerde kullanılmaktadırlar.  Taşeron işçilerin bu denli fazla tercih edilmesinin sebebi, asıl iş sahiplerinin yani şirketlerin yanında çalıştırdıkları işçilerin sigorta, sosyal imkanı vb. masraflarından kurtularak üzerindeki yükleri taşeron firmalara atmak istemelerindendir. Şirketler bu şekilde daha fazla kar gütme amacı taşımaktadırlar.  Fakat henüz tam olarak tanımı yapılmamış, çalışma şartları iyileştirilmemiş hatta tam olarak oturtulamamış taşeron işçilerin hakları bu gibi durumlarda kenara atılarak haddinden fazla çalıştırılıp emeklerinin karşılığını tam olarak alamamaktadırlar. 

Nedeni ise oldukça basittir:

Örneğin: Bir şirkette günde 1000 kişilik bir yemek için yemek firmasıyla anlaşılmaktadır. Normalde 1000 kişilik yemeği yapacak kadro 10-15 arası değişmektedir ve minimum asgari ücretten bu kişilerin şirkete maliyeti 13 Binden fazla olmaktadır. Ancak aynı iş taşeron firmaya verilirse daha az insan çalıştırılarak yine aynı işin yapılması hedeflenir. Yani 5-6 çalışan ve 7-8 bin TL gibi masraflarla işin altından kalkılmaya çalışılır. Bu durum firmaların yüksek kar amacıyla taşeron işçilerin haklarını nasıl gasp ettiklerini rahatça gözler önüne sermektedir.




Yaklaşık 1 milyon kişiye kadro yolu açan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ardından başlatılan çalışma 4 aydır devam ediyor. Taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesinin ardından duyurulan takvimin işletilmesi süreci hem yoğun hem heyecanlı geçti.
KADRO BAŞVURULARI 2 OCAK’TA BAŞLAMIŞTI

Yaklaşık 1 milyon taşeron işçisinin gözü kulağı sözleşmeli kadroya geçiş sürecinin sona gereceği tarih olan 2 Nisan'da. Kadro başvuruları 2 Ocak’ta başladı ve 11 Ocak’ta tamamlandı. Başvurularını tamamlayan taşeron çalışanları için ikinci aşamada ise; 22 Mart tarihine kadar taşeron sınavlar oluşturuldu.

30 BİN GEÇİCİ İŞÇİ DE 2 NİSAN’DA KADROLU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 100 üzerinden değerlendirilen bu sınavda kadroya geçiş için en az 50 puan almanın yeterli olduğunu duyurmuştu. Bu kapsamda en çok merak edilen konuların biri de; 4C’lilerin (Geçici İşçi) durumuydu. Bu konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, önceki gün son noktayı koydu. Sayıları yaklaşık 30 bin olan 4C’lilerin 4B’ye geçişi taşeron kadro ile aynı zamanda (2 Nisan) yapılacak.

YÜZDE 10 ZAM YAPILACAK

Bakan Sarıeroğlu yaptığı açıklamada; geçici işçilerin kadroya alınmasını sağlayan düzenlemeye ilişkin olarak; yüzde 10 ücret artışıyla izin sürelerini düzenleyerek; işçilerin 4C’den 4B’ye geçişini gerçekleştireceklerini söyledi.Öteki tarafta 1 milyon işçiye kadro yolu açılırken; 50 bin Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) çalışanının dışarıda bırakılması kamuoyunda büyük tartışmalara neden olmuştu.

KİT ÇALIŞANI MUTLU HABERİ BEKLİYOR

Sonrasında sendika ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleriyle bu alanda da hareketlilik yaşandı. Bakan Jülide Sarıeroğlu, KİT’lerde çalışan 50 bin KİT işçisi için ayrı bir düzenleme üzerinde çalıştıkları bilgisini paylaştı. Konuyla ilgili detaylar merakla bekleniyor.

4/C’li personel artık 4/B’li

Önceki gün Memur-Sen yaptığı açıklamada, 3’üncü Dönem Toplu Sözleşmesi’nde yer verilen hüküm doğrultusunda statüleri kaldırılan 4/C’li personelin artık 4/B’li, yani sözleşmeli personel statüsüne geçirildiğini bildirdi. Memur-Sen’den yapılan açıklamada, söz konusu personelin ek ödemelerinin de 375 sayılı KHK kapsamında yasal dayanağa oturtularak, ek ödemelerinden vergi kesintileri yapılmayacağı ifade edildi.

NİHAİ HEDEF İÇİN ADIM

Geçici personel olmaktan kurtulup sözleşmeli personel statüsüne kavuşan bu personelden yükseköğretim mezunu olanların “idari büro görevlisi” ünvanlı pozisyonlarda, diğerlerinin ise “idari destek görevlisi” ünvanlı pozisyonlarda istihdam edileceği belirtilerek, “Dün gerçekleştirilen 2018 yılı Mart ayı KPDK toplantısında Genel Başkan Ali Yalçın’ın da üzerine basarak belirttiği gibi Konfederasyonumuzun önceliği kamu görevlilerinin kadrolu istihdamıdır. Geçici statüde istihdamın kaldırılarak bu statüdeki personelin sözleşmeli personel olmasını sağlamamız nihai hedefimiz için bir adımdır. Memur-Sen, iş güvenceli kadrolu istihdamın sağlanmasına kadar mücadelesine devam edecektir” denildi.

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.