banner113

İttifak psikolojisinin sebepleri belli. Gündemimizde ittifak ve koalisyon yok!

banner106

ALTSO Başkan Adayı Eray Erdem, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Alanya halkına teşekkür ederken özür dileyen Erdem, ittifak ve koalisyon iddialarından ALTSO personelinin geleceğine kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu. 

İttifak psikolojisinin sebepleri belli. Gündemimizde ittifak ve koalisyon yok!
03 Kasım 2022 Perşembe 15:07

banner108
banner238

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Adayı Turimci Eray Erdem, seçim ofisinde basın mensuplarını ağırladı. Gazeteciler ile kahvaltıda buluşan Erdem, öncelikle teşekkür etti. Başkan Adayı Erdem, “Teşekkür borcumuz olduğunu düşünüyoruz. Yarın itibari ile seçim kampanyamızın sonuna geldik. Çok seviyeli bir seçim süreciydi. Basının da bu konuda payı büyüktü. Şehrin tüm dinamiklerinin bu konuda payı büyüktü. Çalışmaya başladığımız ilk günden itibaren öncelikle kimseyi kırmamak dökmemekti hedefimiz. Herbirinizin selamı bizim için tüm mazbatalardan önemlidir. Bu nedenle sürecin bu şekilde nezih bir ortamda geçmesinde basın mensuplarımızın da payı büyük. Ben sizlere teşekkür etmek istiyorum.  Yine aynı şekilde Alanya halkının da seçim sürecinde bize gösterdiği sabırdan dolayı teşekkür hak ettiğini düşünüyorum. Hatta çevreye verdiğimiz rahatsızlıklardan dolayı özellikle de seçim ofisimizin bulunduğu bölgede yaşanan trafik sıkışıklıklarından dolayı tüm vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Haklarını helal etsinler.” şeklinde konuştu. 
“GÜLÜMSEYEN EKİP İLE YOLA ÇIKTIK”
Seçim sürecinde ufak tefek olumsuzlukların olduğunu ifade eden Erdem, “Nickname (takma isim) olarak “gülümseyen ekip adını koyduk” talihsiz söylemlere gülüp geçtik. 5 Kasım akşamı tüm bu olumsuzluklar biter diye düşünüp negatif olayları çok dikkate almadık. Seçimin kazananı tüm adaylar oldu. Alanya tüm adayları takdir etti.” dedi. 

“KOALİSYON VE İTTİFAK GÜNDEMİMİZDE YOK”
Gazetecilerin “Basın mensuplarının koalisyon veya ittifak düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusuna yanıt veren Erdem, “Belki çok iyi bir söylem olmayacak ama hedefte biz ve ekibimiz vardı. Bunun bir iki sebebi var ama en önemli sebebi bizim en güçlü ekip oluşumuz. Seçim bittikten sonra Alanya menfaatine yapılması gereken neyse ekibimizle istişare eder bugün olduğu gibi elimizi taşın altına koyarız. Ama şu süreçte öyle bir derdimiz yok, biz ipi tek başımıza göğüslemekle ilgili bütün çalışmalarımızı yaptık. Diğer aday arkadaşlardan zaman zaman ufak çıtlamalar geldi. “Ya ne yapmak lazım” gibi sorular soruldu. Ama biz yarıştan 1 oy alacak olsak da böyle devam etmek zorundayız. Benim Alanya kamuoyu ve ekibimize karşı sorumluluklarım var. Biz bu sorumlulukları hiçe sayıp birileri ile ittifak ya da koalisyon yapalım diyemeyiz. Bu en çok kişinin kendine saygısızlığı olur. Bir kişi kendine saygısını kaybederse şehre de bir faydası olmaz.  Seçimde tek başına yola çıkmış bir aday eğer güçlü bir ekiple güçlü bir şekilde seçime giriyorsa zaten koalisyon ve ittifak konuşmaz.” İfadelerini kullandı. 
“İTTİFAK PSİKOLOJİSİNE BÜRÜNMENİN SEBEPLERİ BELLİDİR”
Gazetecilerin “Kapalı kapılar ardından ittifaklar konuşuluyor” şeklindeki sorusuna yanıt veren ALTSO Başkan Adayı Eray Erdem şu ifadeleri kullandı: “Çok anlatmaya gerek yok ittifak ya da koalisyon psikolojisine bürünmenin sebepleri bellidir. Siz tek başınıza ipi göğüsleyeceğinize inanıyorsanız böyle bir psikolojiye bürünmezsiniz. Dolayısı ile ihtiyaç duymuş arkadaşlarımız. Ben bunu yarış zayıflığı olarak düşünmüyorum. Demek ki "Tek başımıza hizmet edemeyiz, birlikte hizmet edelim" diye düşünmüştür arkadaşlarımız.” 

“ADAMLIĞA SIĞMAZ”
“ALTSO başkanı olmanız durumunda ALTSO çalışanlarında değişikliğe gidecek misiniz?” şeklindeki soru ile ilgili olarak da konuşan Erdem, “Oradaki hiçbir arkadaşımızın yerini değiştirmek ile ilgili aklımızın ucundan zerre kadar bir şey geçmez. Biz liyakat esaslı, gönül esaslı, hatır esaslı ve saygınlık esaslı baktık. Dolayısı ile orda çalışan emek veren bütün arkadaşlarımız liyakata dayalı işlerini yaptığı sürece herkes kendi işine devam edecektir. Bu bizim adamlığımıza insanlığımıza sığmaz böyle bir soruyla muhatap olmak bile beni üzdü.” diye konuştu. 

“İNSANLARIN AKLI İLE DALGA GEÇMEK İSTEMEM”
Son olarak seçim yürüyüşü yapılıp yapılmayacağı şeklindeki soruya cevap veren Erdem, “Bir ara düşünmedik değil. Seçimin son günündeyiz. İnsanların nazlı, alıngan  agresif ve saldırgan olduğu dönemler. Şimdi orada yürürken Allah muhafaza bir arkadaşımız bir laf söylese bizi üzer.  Şehirde yürürken herkesin ekonomik anlamda canı burnunda, biz şuradaki verdiğimiz rahatsızlıktan utanıp sıkılırken, iş insanlarını arkamıza takıp böyle bir yürüyüşü doğru bulmadık. Siyasi seçimin karakteristiği bunu gerektirebilir ama bu 6 bin iş insanının seçimi. Bu tür yürüyüşlere ben aday değil oy kullanacak bir kişi olsam kendi kardeşim aday olsa gitmem. Bu belki algı olur ama, insanların aklıyla kendi adıma dalga geçmek istemem. Şehrin bir anlamda yükünü taşıyan iş insanlarına bu küçük algı yöntemleri ile bir şey veremezsiniz. Yoksa herkes yürüyüş yapabilir.” şeklinde konuştu.

banner109

Etiketler; #eray erdem
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.