banner113

Kredi borçlarını erteleyen banka sayısı 7 oldu! İşte erteleme kararı alan bankalar

banner106

Kamu bankalarının kredi borçlarını ertelemesinin ardından İş Bankası, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Akbank da ödemeleri erteleme kararı aldı.

Kredi borçlarını erteleyen banka sayısı 7 oldu! İşte erteleme kararı alan bankalar
23 Mart 2020 Pazartesi 16:36

banner108
banner238

Kamu bankalarının kredi borçlarını ertelemesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, özel bankalara çağrı yaparak, eşlik edilmesini istemişti. Albayrak'ın çağrısına ilk yanıt veren özel banka, İş Bankası oldu. Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomiye destek paketini duyuran İş Bankası, ödemeleri 3 ay boyunca erteledi.

İş Bankası'nın ardından bir erteleme kararı da Ziraat Katılım'dan geldi. Banka, ticari ve bireysel müşterilerin 31 Mart'a kadar ödenmesi gereken taksit, kar payı ve anapara ödemelerini öteleyecek.

Ziraat Katılım'ın ardından Vakıf Katılım da ödemeleri erteleyen bankalar arasına katıldı. Vakıf Katılım, 30 Haziran'a kadarki taksit ödemelerinde esneklik sağlanacağını duyurdu. 

Ödemeleri erteleyenler arasına son olarak Akbank katıldı. Banka talep olması halinde ödemelerin mevcut koşullarla 30 Haziran'a kadar ötelenebileceğini belirtti. 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.