banner113

Lomidze "Rus turist Eylül'den önce gelmeyecek"

banner106

Rus Tur Operatörleri Birliği Başkanı Lomidze, Türkiye ve diğer ülkeler sınırlarını açıyor olsa da Rusya'da yurt dışı tur satışlarının Eylül'den önce başlamayacağını duyurdu

Lomidze "Rus turist Eylül'den önce gelmeyecek"
28 Mayıs 2020 Perşembe 18:31

banner108
banner238
Türkiye için turizmde olağan koşullarda olduğu gibi koronavirüs salgını sonrası için de gözler iki ana pazar Almanya ve Rusya'da. 

Almanya'nın 31 ülkeyle uyguladığı seyahat uyarısını kaldırırken Türkiye'yi listeye almaması, arkasından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "O ülkelerden turistleri kendi charter uçaklarımızla taşıyabiliriz" açıklamasına "Böyle bir şey sözkonusu değil" yönünde gelen açıklama ile moraller bozulduğu bir dönemde Rusya'dan yeni bir haber geldi. 

Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze Instagram'da katıldığı canlı yayında Rus turistlerin yurt dışı tatillere ne zaman başlayacaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lomidze bu yıl yaz tatillerinin gerçekleşeceğini, umutsuzluğa kapılmak için bir neden olmadığını söyleyerek sektöre moral vermeye çalıştı, ancak yurtdışı uçuşlarının Eylül'den önce açılmayacağını söyledi. 
"Eylül'e kadar yurt dışı tur yasaklarının kaldırılmasını beklememeliyiz" diyen Lomidze şunları söyledi: "En çok turist çeken ülkelerin yabancı turistlere ne zaman kapılarını açacaklarına ilişkin tarihler belli olmaya başladı. İspanya 1 Temmuz'dan itibaren diğer ülkelerden turist almaya hazır. Hırvatistan 15 Haziran'dan sonra Rus turistleri bekliyor. Türkiye ve diğer ülkeler de sınırlarını açıyor. Ancak uluslararası turizmin yeniden başlaması her zaman iki yönlü bir süreçtir. Yurt dışına yönelik tarifeli uçuşlar yaz aylarında başlayabilir ama charter uçuşlarının daha sonra başlaması beklenebilir. Ön bilgilerimize göre, Rusya'dan eylül ayına kadar yurt dışı turların satışında yasakların kaldırılmasını beklememeliyiz."

 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.