banner113

Mavi bayraklar, Alanya'da sahiplerini buldu

banner106

Uluslararası ölçekte FEE önderliğinde, ülkemizde de Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı 2018 Yılı yaz sezonu ilk denetim programı gerçekleştirildi. 

Mavi bayraklar, Alanya'da sahiplerini buldu
30 Mayıs 2018 Çarşamba 10:45

banner108
banner238

TÜRÇEV Antalya Koordinatörlüğü, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Alanya Şubesi ve Alanya Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Alanya kent ölçeğinde 2018 yılı Mavi Bayrak ödülüne layık görülen 62 tesis plajı ve 6 halk plajının sezon denetimleri tamamlandı.
HALK PLAJLARI DA DENETİMDEN GEÇTİ
Alanya Belediyesi ve ALTİD işbirliği ile faaliyetlerinin devamlılığı sağlanan Damlataş Halk Plajı, Kleopatra Doğu Halk Plajı, Kleopatra Batı Halk Plajı, Keykubat Batı Halk Plajı, Keykubat Doğu Halk Plajı (Ananas Otel önü) ve Gençlik Merkezi Önü Halk Plajı olmak üzere 6 adet mavi bayraklı halk plajının da denetimleri gerçekleştirildi.
MAVİ BAYRAKLI PLAJLAR ÖNEMLİ KRİTERLERE SAHİPTİR
Denetimleri sürdüren kurumlardan yapılan ortak açıklamada mavi bayrakla ilgili çok önemli kriterlerin bulunduğu söylendi.
 Açıklamada “Sezon içerisinde 15 gün ara ile deniz suyu analizleri yapılmaktadır. Ayrıca, plajı kullananların güvenliğini öngören cankurtaran bulundurulmakta, su sporları ile yüzme alanı ayrılmakta, acil durum planı, çevre yönetimi ve engellilere modern hareket olanakları sağlanmaktadır. Kriterler güncel gelişmeler doğrultusunda yenilenmekte ve geliştirilmektedir. Bu yılki ana vurgu ise ‘sürdürülebilirlik programı’ olmuştur ve bu kapsamda önümüzdeki yıllarda kriterler yenilenecektir” denilmiştir.
MAVİ BAYRAKLAR ALANYA BELEDİYESİ VE TÜRÇEV TARAFINDAN DAĞITILDI
2018 Yılı denetimleri Okurcalar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Delphin Deluxe Resort Hotel de yapılan kontrollerle tamamlandı. Kriterlere tam uyumlu olarak faaliyet gösteren işletmeye “Mavi Bayrak Ödülü” Türçev Antalya Bölge Koordinatörü Lokman Atasoy ve Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş tarafından verildi. 
TEŞEKKÜR ETTİ
Bayrak teslimi sonrasında bir açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş,  2018 yılı itibariyle mavi bayrak almaya hak kazanan tesis sahiplerine çevreye duyarlı yürütmüş oldukları tüm çalışmalardan ötürü teşekkür ederek, çevre projeleri ile ilgili çalışmaların sürdürülebilirliğini sağlamalarını rica etti. Bayrak tesliminin ardından otel işletmesi tarafından günün anlamına uygun olarak TÜRÇEV adına yaptırılan pasta kesimi ile denetim programı sonlandırıldı.


 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.