banner113

''Mayıs ayında Rusya’dan 800 bin turist bekliyorduk''

banner106

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, uçuş yasağı getirilen Rusya’dan sadece mayıs ayında 800 bin turist beklediklerini açıkladı.

''Mayıs ayında Rusya’dan 800 bin turist bekliyorduk''
15 Nisan 2021 Perşembe 09:20

banner108
banner238

Mayıs başından itibaren Türkiye’de yoğun şekilde Rus misafir ağırlamayı hedeflerken uçuş kısıtlaması geldiğini belirten TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen Rus turistlerin de en az Türkiye’deki turizmciler kadar mağdur olduğunu söyledi.

‘’Kararın tekrar gözden geçirilmesini umuyoruz’’

A Para yayınına konuk olan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Rusların yoğun olarak tatile geldiği mayıs ayının ilk yarısının Türk turizmi için kayıp dönem olacağını kaydetti. Bağlıkaya, ‘’Mayıs ayının ortasında kararın tekrar gözden geçirileceğini umuyoruz. Dışişleri Bakanımızın da belirttiği gibi yerinde incelemeler yapılacağı söyleniyor. Dolayısıyla burada alınmış tedbirleri görünce kararı gözden geçirceklerini düşünüyorum. Hme oteller, hem transfer hem de seyahat acenteleri turizm sezonuna geçen sezondan çok daha fazla hazırlar.’’ dedi.

‘’Mayısta 800 bin turist bekliyorduk’’

Mayıs ayına Rusya’dan 800 bin turist gelmesinin beklendiğini ifade eden Bağlıkaya, ‘’Bunların tamamı elbette iptal etmeyecek ileri tarihlere erteleyecek ama sonuç itibariyle boş geçmiş günü geri getirmek mümkün değil.’’ şeklinde konuştu.

‘’Uçuşlar aniden kesildi, aniden başlayacaktır’’

Rusya’da uçuşların aniden kesildiğini ve başlamasının da ani olabileceğini söyleyen TÜRSAB Başkanı, ‘’Oradaki tur operatörü arkadaşlarımız bu konularda son derece tecrübeli. Yani açıldıktan 6-8 saat sonra uçuşlar başlar, sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Ramazan’ın ilk yarısından itibaren hem vaka sayılarımız düşecek hem aşılama sayılarımız artacak. Turistlerin çekinmeyeceği bir destinasyon olarak kayıtlara geçtiğimiz sürece de uçuşların açılacağını düşünüyorum.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Avrupa haziranın ortasından itibaren hareketlenir’’

Diğer yurt dışı pazarlarındaki rezervasyonlarla ilgili de değerlendirme yapan Bağlıkaya, ‘’Bizim başından öngörümüz aynıydı; Nisan-mayıs ayında hafif hafif başlar, özellikle Avrupa pazarı haziranın ortasından itibaren hareketlenir ve yükselir diyorduk. Vaka sayıları o tarihe kadar düşerse o öngörülerimiz aynı şekilde devam eder gibi görünüyor.’’ şeklinde konuştu.

‘’Önümüzdeki sene normale yakın bir sezon geçiririz’’

Türkiye’nin 2021 turizm verilerinin aşılama ve vaka sayılarıyla doğru orantılı olarak değişeceğine dikkat çeken Bağlıkaya, yerli aşının da devreye girmesiyle Türkiye’de aşılanma oranlarının yükselceğini belirtti. Bağlıkaya, önümüzdeki sene normale yakın bir sezon geçirilebileceğini belirtti.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.