banner113

Müteahhitler'den Şahin'e destek

banner106

Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker ve yönetim kurulu üyeleri Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret ederek, sektörde yaşanan sıkıntıların çözümü konusunda destek istedi. Başkan Şahin, konuya ilişkin açıklamasında sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Müteahhitler'den Şahin'e destek
22 Eylül 2021 Çarşamba 13:00

banner108
banner238

Alanya’nın lokomotif sektörlerinden biri olan İnşaat sektöründe başta yapı denetim firmaları ile yaşanan sorunlar, çimento fiyatlarındaki fahiş fiyat artışları ve tapu devirlerinde yaşanan sıkıntılar olmak üzere yaşadıkları sıkıntıları anlatan birlik üyeleri, Başkan Şahin’den sorunların aşılması için destek istediler. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Başkan Şahin, “Havuz sistemi ile çalışan Yapı Denetim Firmaları bazen Antalya’nın en batısından doğusuna kadar geniş bir alandan belirleniyor. Bu firmaların kolay ulaşılabilir olması gerekir. Bir beton dökmek için bile 2 gün beklemek maliyetlerin artmasına ve iş planının aksamasına neden oluyor. Projelerin yavaşlamasına ve maliyetlerinin artmasına sebep olan bu durumun dışında yapı denetim firmalarının çalışanlarının da çoğunlukla tecrübesiz olması da ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca fahiş harç bedellerinin de düşürülmesini talep ediyoruz” dedi. 
ŞAHİN;”HARÇ BEDELLERİ ÇOK YÜKSEK”
Başkan Şahin; “Projelerin yavaşlamasına ve maliyetlerinin artmasına sebep olan bu durumun dışında yapı denetim firmalarının çalışanlarının da çoğunlukla tecrübesiz olması da ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca fahiş harç bedellerinin de düşürülmesini talep ediyoruz. Bunun yanında müteahhitlerimizin Mahmutlar Mahallemize tapu müdürlüğü, tapuya geçici değil kalıcı personel ve beton fiyatlarıyla ile ilgili de taleplerini aldık. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi Alanya’mıza ikinci tapu müdürlüğü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ”şeklinde konuştu. 

ŞAHİN; “YANLIŞ YAPAN BETON FİRMALARINA GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE GEÇİT VERMEYİZ”
Beton fiyatları 2019 yılına göre Alanya’mızda %105 artış göstermiş. 2020 yılını pandemi yılı olduğu için yok sayıyoruz. Yaşanan bu artış kabul edilebilir bir artış değil. Bu artış sadece müteahhitlerimize değil, halkımıza da yansıyor. Bu fiyatlar acilen düzeltilmeli. Gerekirse 2015 Yılında yaptığımız gibi rekabet kuruluna başvurarak haksız rekabete neden olan çimento fabrikalarına karşı yeni bir mücadeleye girmekten geri durmayız. O dönem bölgemizdeki çimento fabrikalarına toplamda 70 milyon TL ceza verilmesini sağlamıştık. Haksızlığa karşı her zaman halkımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Güzel Alanya’mızın her sorununa çözüm üretmek için çalışmaya, gayret göstermeye devam edeceğiz.
ŞAHİN; “İKİNCİ BİR TAPU DAİRESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Bunun yanında müteahhitlerimizin Mahmutlar Mahallemize tapu müdürlüğü, tapuya geçici değil kalıcı personel ve beton fiyatlarıyla ile ilgili de taleplerini aldık. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi Alanya’mıza ikinci tapu müdürlüğü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Mevcut yasa bir ilçede tek tapu müdürlüğüne izin veriyor. Doğu Mahalleleri Yaylaları için bağışladığımız  Ambulansların dua merasiminde bu konuyu Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na da iletmiştik. Sağolsun kendisi her zaman olduğu gibi bu talebimizi makul gördü ve TBMM’nin açılışından sonra yasa değişikliği için önerge vereceğini söyledi.  Gelişmeleri takip ediyoruz. Yasa çıkarsa Mahmutlar Mahallemize günün şartlarına uygun bir Tapu Müdürlüğü Binası da yapmak için elimizi taşın altına koyarız.” dedi.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.