banner113

Otellere bir zorunluluk daha getirildi 

banner106

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde değişiklik yapıldı.

Otellere bir zorunluluk daha getirildi 
31 Aralık 2021 Cuma 13:05

banner108
banner238

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde değişiklik yaptı. Yapılan değişiklikler içinde, otellerin gastronomi alanlarına dönük düzenleme ile engelli misafirlere yönelik düzenleme dikkat çekti.
Havuz asansörü ve plaj sandalyesi
Tebliğin 21’inci maddesine eklenen e) bendi ile, otellerin yüzme havuzlarına engelli misafirler için havuz asansörü ve plajlara plaj sandalyesi koyması zorunlu hale getirildi. Söz konusu uygulama, havuzu olan 80 oda ve üzeri otellerle 4 ve 5 yıldızlı öteleri kapsıyor.  
Gastronomi alanları
Tebliğin 7’nci maddesinde yapılan değişiklikle, gastronomi alanlar yönetmelikte belirlenen asgari şartları sağlamayan tesisler değerlendirmeye alınmayacak. (Önceki uygulamada söz konusu alanlar başvuruda bulunulan standardı sağlamadığında bir alt kategoriye yıldızlanıyordu).
Nitelikler Yönetmeliğine göre, o kriterler şöyle:
“Lokanta; tabldot, açık büfe veya alakart yemek servisinin kaliteli ve nitelikli tefriş, dekorasyon, donanım ve servis malzemesi ile sunulduğu ünitelerdir. Lokantalarda; en az elli kişilik yemek salonu, salon ile doğrudan bağlantılı mutfak bulunur. Mutfak; ikiyüz metrekareye kadar yemek salonu bulunan lokantalarda salonun yüzde yirmibeşi, daha büyük yemek salonu olanlarda ise en az elli metrekare olarak düzenlenir. Bu alana hazırlama, pişirme, bulaşık bölümleri ve mutfak fonksiyonlarını yerine getiren diğer alanlar dâhildir. Salon ve servis birimleri ayrı katlarda ise servis merdiveni veya monşarj bulunur. Mutfakla doğrudan bağlantısı bulunmayan ilave yemek salonları düzenlenmesi halinde ayrıca servis mutfağı düzenlenir. Ancak aynı kattaki salonlar için fonksiyonel düzenleme sağlanması kaydıyla tek bir servis mutfağı veya mutfak bağlantısı yeterli görülebilir.”
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.