banner113

OTELLERİN SİTELERİNİ KOPYALAYIP SAHTE TATİL SATAN SUÇ ÖRGÜTÜNE 576 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

banner106

Otellerin internet sitesini klonlayıp, kişilere, kurdukları sahte turizm şirketleri aracılığıyla sahte tatil paketi satarak, dolandırıcılık yapan suç örgütü üyesi 12 kişi hakkında, 18 yıldan 576 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

OTELLERİN SİTELERİNİ KOPYALAYIP SAHTE TATİL SATAN SUÇ ÖRGÜTÜNE 576 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI
15 Haziran 2022 Çarşamba 09:33

banner108
banner238


Ankara’da yaşayan Zeynep E adlı bir vatandaş Ağustos 2021'de internet üzerinden, bilinen turizm şirketinden satın aldığı tatil paketinin sahte olduğunu öğrendiği ve 17 bin 500 lira dolandırıldığı iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Savcılığın yaptığı soruşturmada, benzer şekilde yüzlerce kişinin dolandırıldığını tespit etti. Dolandırıcıların ise organize çalıştıkları ve talimatları Hollanda’da olduğu belirlenen Kuzey Engin Karadağ’dan aldıklarını belirledi. Savcılığın talimatıyla Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı operasyonla örgütün sözde Türkiye sorumluları oldukları ileri sürülen Mustafa Baysal, İlyas Kara ile birlikte örgüt üyesi Müslim Toygar Baysal, İsmail Karabulut, Ramazan Sezer, Bilal Karataş, Hüseyin Nurver ve Mehmet Şentekin yakalandı. 
Örgüt lideri Kuzey Engin Karadağ, Ali Baysal ve Battal Baysal ise yakalanamadı. Şüphelilerden Mustafa Baysal ile İlyas Kara tutuklanırken, 7 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 

SAHTE OTEL SİTESİ: NASIL MÜCADELE EDEBİLİRSİNİZ?

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.