banner113

Rusya'da işler iyi, ama fiyat artışı için acele etmeyelim

banner106

Petrol fiyatlarındaki düşüş ve Ruble'nin Dolara karşı değer yitirmesinin pazara nasıl yansıyabileceği kestirilemezken otelcilerin fiyat artırma konusunda aceleci olmaması isteniyor...  

Rusya'da işler iyi, ama fiyat artışı için acele etmeyelim
12 Şubat 2018 Pazartesi 14:05

banner108
banner238
Rusya’da Türkiye’ye yönelik yaz satışlar iyi gidiyor
Tur operatörleri, satışların iyi gitmesinin sevindirici olduğunu, bunun doğal olarak fiyatların geçen yıla göre artırılmasını da sağlayacağını, ancak fiyat artırımı konusunda zamanlama ve oranın doğru belirlenmesi gerektiğini söylüyor. Ocak ayındaki talep artışını gören bazı otellerin erken rezervasyon indirimlerini iptal ettiği, bunun bazı tüketicileri rezervasyon yapmaktan caydırdığını, bu nedenle son dakikacı olacaklarını belirtiyor.
Fiyat artışı için zamanlama ve oran önemli
Fiyat artırma zamanlaması ve oranı doğru yapılmazsa, erken rezervasyonların kesilerek tatilcilerin alımlarını erteleyip son dakikaya bırakabileceğine işaret ediliyor. Öte yandan petrol fiyatlarındaki düşüş ve Ruble’nin dolar karşısında değer yitirmesinin uçak ve paket tur fiyatlarında neden olduğu artışın bu aşamada Türkiye satışlarını etkilemediği belirtiliyor.
Rusya’dan bu yıl Türkiye’ye gelebilecek tatilci sayısının geçen yıl düzeyinde olabileceği artış olsa da bunun sınırlı bir artış olacağı belirtiliyor.
Mısır’ın açılması Türkiye’yi etkilemez
Rusya’nın Mısır uçuşlarını kısmen açmasının yakın dönemde Türkiye’yi etkilemeyeceği, Rusya’dan Mısır’a Kahire uçuşlarından sonra  Dünya Kupası öncesi Sharm el Şeyh ve Hurgada destinasyonlarını da açabileceği belirtiliyor.
Tur operatörleri bunu da dikkate alarak satışların son dakikaya kalmadan yapılmasının önemli olduğunu söylüyor.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.