banner113

Şahin turizm çalışanlarını unutmadı!

banner106

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, 2021 Yılının ilk haftalık olağan yönetim kurulu toplantısında geçtiğimiz yıl yaşanan pandemi nedeniyle turizm çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. 

Şahin turizm çalışanlarını unutmadı!
05 Ocak 2021 Salı 12:54

banner108
banner238

Şahin bu sıkıntıların takipçisi olacaklarını belirterek, “İş insanları kadar çalışan kardeşlerimizin sorunlarını da gündeme getirmeye ve sorunların çözümünde aktif rol oynamaya devam edeceğiz” dedi. 

ALTSO Başkanı, Sosyal Güvenlik Kurumu verilerini paylaşarak 2019-2020 yılları arasındaki farkları ortaya koyduğu açıklamasında; “ Maalesef 2020 yılında yaşanan pandemi nedeniyle bir önceki yıla oranla turizmde yüzde 85 kayıp yaşandı. Oteller, cafeler, restoranlar ve daha birçok alanda  kapalı olan tesislerin yarattığı işsizlik sorunu turizm çalışanlarının adeta belini büktü. Zaten bir çoğu mevsimlik çalışan bu kardeşlerimiz uzun süredir işsizler. Bu sorunun çözümü için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“YAPILAN ÇOK ŞEY VAR AMA YETERSİZ”
Açıklamasında Alanya ölçeğinde elde edilen verilere göre 2019 ve 2020 yıllarının ikinci 6 aylık dönemlerinde sigortalı çalışan sayılarında yüzde 25’in üzerinde fark olduğunu belirten Şahin, “Pandemi nedeniyle kısa çalışma ödeneğinden 25 bin civarında çalışan faydalanırken, 10-15 bin dolayındaki çalışan kardeşimize nakdi destek sağlanmış. Tamam devletimiz çok şey yapmış ama bize göre yeterli değil. İş insanlarımız da kendi iş yerleri kapalıyken çalışanları için elinden geleni yaptı. Ama onlar da şartlar gereği yaraya merhem olamadılar. Biz STK ların çalışan arkadaşlarımızın da sorunlarını dile getirmemiz çözüm noktasında çok önemli” dedi.
Covid 19 aşısının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yapılmaya başlanmış olmasının bir umut olduğunu da sözlerine ekleyen Şahin, “2021 Yılının Güzel Alanya’mız ve ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyamıza sağlık getirmesini temenni ediyoruz. Aşı konusunda yaşananlar geleceğe olan umutlarımızı arttırıyor. Umarız 2021 el birliği ile sorunlarımızı geride bıraktığımız bir yıl olur” dedi.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.