banner113

Side La Grande Hotel maaşları ödemiyor, işçiler perişan

banner106

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side'de bulunan La Grande Resort Hotel'in çalışanların maaşını ödemediği bildirildi. Eylem yapan işçiler, Kaymakamlığa ve AKP ilçe başkanlığına başvurdu.

Side La Grande Hotel maaşları ödemiyor, işçiler perişan
14 Kasım 2020 Cumartesi 16:51

banner108
banner238

 

Maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle dün otel önünde eylem yapan Side La Grande Resort Hotel mağduru çalışanlar, bugün de otel yetkililerini Kaymakamlığa ve AKP ilçe başkanlığına şikayet etti. Şikayet dilekçelerini veren otel çalışanları, daha sonra da otel sahibinin evinin önünde alkışlı eylem düzenledi. Bu işin peşini bırakmayacaklarını kaydeden mağdur çalışanlar, devletin olaya el atmasını talep etti.

''Sonuçta asgari ücretle çalışan insanlarız''

Mağdur işçilerden biri, ''Bize sürekli gün verdiler; 'ayın 5'inde, ayın 15'inde.. diye. Bugünler hiçbir zaman bitmiyor. Şu anda otel kapandı. Muhatap olacağımız kimse yok. Kimseyi karşımızda bulamıyoruz. Zamanında müdürler bizi hep korkuttu, hep engelledi. Şimdi müdürler de yanımızda değil. Sonuçta asgari ücretle çalışan insanlarız. Bir asgari ücreti bize veremiyorsa o oteli hiç açmayaydı. İnsanların 5-10-15'er bin lira alacağı var.'' dedi.

magdur_isciler

''Turizm Bakanlığı telefonu yüzümüze kapattı''

Bir diğer otel çalışanı ise, ''Sesimizi duyurmaya çalıştık. Fox TV'yi aradık. Ulaşamadık. Turizm Bakanlığı'nın aradık, bize, 'biz bu işle ilgilenmiyoruz, başınızın çaresine bakın' dediler. Telefonu yüzümüze kapadılar. Ak Parti'nin binasına gittik. Yani hiç bir çözüm bulamadık. Devlet bu işe el atsın, çok mağduruz, ekmeği dahi borca alıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''İnandık, güvendik onlara para kazandırdık''

Pandemiden dolayı 22 Mart'ta otelin kapatıldığını belirten bir diğer çalışan ise, ''İki boştuk ve o dönemde kısa çalışma ödeneği aldık. Haziranda bizi tekrar işe çağırdılar. Biz de 'üç aylık maaşları yatmamış personele biz ne diyeceğiz' dedik. Ocak-şubat ve mart maaşları içerideyken otel el değiştirdi. Şirket el değiştirince yeni sahipleri 'eski maaşları da ödeyeceğiz' dedi. İnandık, güvendik ve onlara para kazandırdık. Otel kapandı ama hala onlar bize para kazandırmadı. İnsanlara inanmak suçmuş, biz bunu öğrendik. Biz, beş aylık maaşımızı istiyoruz. Faizini de istemiyoruz.'' dedi.

La Grande Hotel İşçileri

''Beş yıldır gecemi gündüzüme katıp çalıştım''

La Grande Resort Hotel'de 5 yıla yakın bir süredir gecesini gündüzüne katıp çalıştığını ifade eden otel çalışanlarından biri de, ''Son zamanda oteli devrettiler. Tazminatları kısa zamanda yatıracaklarını söyleyip imzalattılar bize. 6-7 aydır gecemizi gündüzümüze kattık, her gün gidip geldik bir türlü yatırmadılar. Otel sahipleri sürekli söz verdi. Sözlerinin hiçbirini tutmadılar. Biz düğün yaptık, zor zamanlar geçirdik. Bize, 'borç alın, biz size kısa süre içinde ödeyeceğiz' dediler. ama yatırmadılar.'' şeklinde konuştu.

''Aile geçindiriyoruz, zordayız''

Açıklama yapan diğer otel işçileri ise, paralarının ödenmesini istedi. ''Oteli mi basalım, kırıp dökelim mi?'' diyen işçiler, aile geçindirdiklerini ve zor durumda olduklarını dile getirdi. (Turizm Güncel)

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.