banner113

Şimdi sıra fiyatlarda!

banner106

Alanya iş dünyası, turizm ve esnaf temsilcileri dün açıklanan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat düzenlemesini olumlu karşıladı. 

Şimdi sıra fiyatlarda!
22 Aralık 2021 Çarşamba 09:01

banner108
banner238

‘KUR KORUMALI TL VADELİ MEVDUAT DOĞRU BİR KARAR’
Kur korumalı TL vadeli mevduatın doğru bir uygulama olduğunu belirten Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, “Dövizde yaşanan afaki yükseliş nedeniyle mal temin etmekte büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Piyasanın bir an önce oturması ve fiyatların istikrarlı hale gelmesi gerekiyor. Esnaflar olarak artık etiket değiştirmekten bıktık. Dövize Endeksli Türk Lirası Mevduatları doğru bir karar. Çünkü insanlar bir süredir paralarını dövize yatırdılar. Bu da ülkemizi dış ülkelere bağımlı hale getirecekti. Eğer mevduat faizlerimiz de kur korumalı hale gelirse vatandaşlarımızın birikimlerini TL bazında mevduatta tutacağını düşünüyorum” dedi.
‘TÜRK LİRASINA GÜVEN GELDİ’
Türk lirasının değer kazanmasıyla birlikte Türkiye’nin artık ucuz ülke olarak anılmayacağını belirten ALTİD ve ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Millet olarak beklediğimiz gelişmeleri sayın Cumhurbaşkanımız ve Hazine-Maliye bakanımızın ağzından duyduktan sonra Türk lirasına güvenin gelmesi ile birlikte bugün hemen olumlu yansımaları başladı. Paramız dövizin karşısında çok hızlı bir şekilde değer kazanırken, yakın gelecekte daha da hak ettiği yerlerde olacağına inanıyoruz. Umuyoruz piyasalar da bu tepkiye çaresiz kalmaz ve dövize endeksli her gün yükselen, günlük hayatta kullandığımız ürünlerin fiyatları da aşağı doğru düşmeye başlar. Aksi takdirde maliyetlerin artması ve kurların düşük olması sonucu bu işten döviz girdisi sağlayan her işletmeci zarar görecektir. Turizme yansımalarını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz fakat güzel olan şudur ki yavaş yavaş tüm doğal ve kültürel değerlerimiz ucuz ülke olmakla artık anılmayacaktır” dedi.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.