banner113

Sürücüler dikkat! Meclise sunuldu..

banner106

Trafik cezalarının artırılması uyuşturucu ile mücadelede ek önlemler alınması gibi düzenlemelerin bulunduğu kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Sürücüler dikkat! Meclise sunuldu..
10 Ekim 2018 Çarşamba 15:40

banner108
banner238
TBMM Başkanlığına sunulan Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile trafik kurallarını ihlal eden sürücülere para cezası uygulanacak. 
Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ne göre, Karayolları Genel Müdürlüğü görevlilerine, kendi denetim istasyonlarında, kamyon, çekici ve otobüs cinsi araçları takograf ve süre yönünden denetleyebilme ve ceza tutanağı düzenleme yetkisi verilecek.
Ceza tutanağındaki düzenlemeye göre, çakar lamba, siren ve benzeri ışıklı veya sesli cihazların mevzuatta belirlenen durumlar haricinde kullananlara 1002 lira idari para cezası uygulanacak. Bir yıl içinde 3 defa kural ihlali yapan sürücülerin araçları ise 15 gün trafikten men edilecek.
Muayenesiz araçların trafikte kullanımına da ceza geliyor. Muayenesaiz araç kullananlara ise 108 lira olan idari para cezası, 235 liraya çıkarılacak. Verilen süre sonunda muayenesini yaptırmayanlara da 488 lira ceza kesileceği belirtildi. 


 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.