banner113

TERCİH EDİLEN SAYFİLE YAŞAMI, MÜTEAHHİTLERİ YAZLIK BÖLGELERDE YATIRIMA YÖNELTTİ

banner106

Sayfiyelerin bu yıl da revaçta olmasının satılık ve kiralık fiyatlarına nasıl yansıyacağını değerlendiren Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, yazlık ev talebindeki artışın müteahhit firmalarını yatırım yapmaya teşvik ettiğini belirterek, “Özellikle Bodrum, Marmaris gibi şehirlerde arsa arayışları ve kat karşılığı anlaşmalarda önemli artış görülürken, Alanya’nın çeşitli mahallelerinde hareketlilik yaşanıyor.” dedi.

TERCİH EDİLEN SAYFİLE YAŞAMI, MÜTEAHHİTLERİ YAZLIK BÖLGELERDE YATIRIMA YÖNELTTİ
13 Mayıs 2022 Cuma 14:17

banner108
banner238

Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, “Evden çalışma sistemine geçilmesiyle birlikte yazlıklarda çalışma tercihi, sayfiyelere olan talebi son iki yılda oldukça artırdı. Devam eden ekonomik durgunluk ve büyükşehirlerdeki aşırı pahalılık nedeniyle de önümüzdeki dönemde sayfiye hayatı daha çok tercih edilecek.” dedi.
Fiyatlar daha da yükselecek
Yazlık evlere yatırım yapma isteğinin sayfiye bölgelerindeki satılık ve kiralık fiyatlarını da artırmaya devam ettiğini söyleyen Carda, “Yüksek gelir sahiplerinin hiç de azınsanmayacak düzeyde olması ve bunun üzerine Rusya-Ukrayna savaşından kaçan her iki ülke vatandaşlarının özellikle sahil şeridinde yerleşme istekleri önümüzdeki dönemde bu fiyatları daha da yukarıya çıkaracak. Sayfiye bölgelerindeki satılık ve kiralık fiyatlarının yüksekliği aşırı talepten kaynaklandığı için konut arzı artırılmadığı sürece devam edecek” dedi. 

Müteahhit firmalar yazlık bölgelerde yatırım arayışında
Yazlık ev talebindeki artışın müteahhit firmaları bu konuda yatırım yapmaya teşvik ettiğine de değinen Carda; “Bodrum, Marmaris gibi şehirlerde arsa arayışları ve arsa sahipleriyle kat karşılığı anlaşmalarda önemli artışlar gözlemliyoruz. Aynı zamanda eski yapıların çok olduğu bazı bölgelerde kentsel dönüşüme uygun proje arayışları ve uygulamalarıyla karşılaşıyoruz. Özellikle Alanya’nın çeşitli mahallelerinde bu hareketlilik göze çarpıyor.” şeklinde konuştu.

Yazlık bölge tercihleri de değişecek
Sayfiye tercihleri konusunda var olan mevcut alışkanlıkların da değişime uğrayacağını belirten Carda, “Örneğin İstanbul’da yaşayanlar daha çok Kuzey Ege ve Bodrum sahillerini tercih ederken, İç Anadolu ve Güneydoğu’da bulunan illerden Doğu Akdeniz’de bulunan sayfiye yerlerine gitme alışkanlığı vardır. Geldiğimiz noktada bu alışkanlıkların da değişeceği kanaatindeyim. Özellikle Mersin, Alanya, Antalya ve batısındaki mülk sahipleri yazlıklarını daha yüksek bedel ödemeye razı yabancılara satma veya kiralamak isteyeceğinden eskiden beri bu bölgelerde tatilini geçiren yerli turistler kalacak yer bulamayacak. Bu da daha bakir bölgelerde alternatif tatil yöntemlerine yönelimi artıracak. Bodrum ve Marmaris’in gördüğü yüksek ilgi kira fiyatlarını da yukarıya çektiğinden bu bölgelere gücü yetmeyenler Kuzey Ege bölgesindeki sayfiye yerlerine ilgi gösterebilir.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.
 

Realtyplus Hakkında: RP International, tüm gayrimenkul profesyonellerine açık uluslararası bir gayrimenkul iş platformudur. 2002 yılında İspanya’da kurulan ve dünya genelinde 19 ülkede ofisi ve yüzlerce çalışanı bulunan grup, İspanya başta olmak üzere Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Bosna Hersek, Dominik Cumhuriyeti, Kolombiya, Kosta Rika, Küba, Ekvator, El Salvador, Honduras, Meksika, Panama, Paraguay, Portekiz, Romanya, Uruguay ve Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Realtyplus Türkiye gayrimenkul sektöründe tecrübesi olan ya da olmayan, kendi işinin patronu olmak isteyen, vizyon sahibi girişimcilerle büyümeyi hedeflemektedir. Realtyplus’ın her türlü gayrimenkul alım satım ve kiralama işleminin yanında mülkiyet yönetimi (concierge), konsept planlama, proje ve arazi geliştirme, yatırım analizi, değerlendirme ekspertizi, müzayede de düzenliyor. Realtyplus ayrıca, Plus Previews programı ile diplomatlar, iş adamları, ünlüler, ulusal ve uluslararası birçok V.I.P kişilere de gayrimenkul kiralama, alım satım işlemlerini en yüksek gizlilik seviyesinde gerçekleştirmektedir.
Realtyplus ayrıca; Ulusal ve uluslararası yatırımcılar, Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerjiler, Kapsamlı Kiralama Yönetimi, Yatırımcılar Kulübü, Dış Finansman Yönetimi, Binaların kapsamlı yönetimi, Uluslararası Acente Ağı, Haciz ve Yatırım Fonları, Geri alınan Gayrimenkullerin ve Gayrimenkul Yatırım Fonlarının yönetimi ve ticarileştirilmesi, Turistik kiralık mülklerin kapsamlı yönetimi, Alıcı müşteriler konusunda uzmanlaşmış Emlakçılar için özel hizmet, Gayrimenkulün ve yaşlılara yönelik ek hizmetlerin eksiksiz gelişimi ve kapsamlı yönetimi hizmetleri de vermektedir. Realtyplus Club'da, küçük yatırımcıların Gayrimenkul Yatırımlarında hareket etmelerini sağlayan araç olması için kişiye özel Gayrimenkul Yatırım Fonları oluşturuluyor.


 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.