banner113

Thomas Cook'la ilgili bir 'son dakika' para transferi iddiası daha

banner106

Thomas Cook'un, iflas öncesi şirketin Belçika'daki banka hesapları boşalttığı iddia edildi.

Thomas Cook'la ilgili bir 'son dakika' para transferi iddiası daha
04 Ekim 2019 Cuma 15:20

banner108
banner238

Thomas Cook'la ilgili iflas öncesi bir para transferi iddiası daha ortaya atıldı. İflasa saatler kala özel jetle İspanya'dan 5,3 milyon euro çıkardığı belirtilen Thomas Cook'un, Belçika'da da benzer bir operasyon yaptığı kaydedildi.

6 milyon euro

Vrt News'te yer alan habere göre, Thomas Cook iflas ettikten sonra şirketin Belçika ayağının hesaplarında bulunan 6 milyon euroya yakın para İngiltere'ye transfer edildi. Haberde, Belçika hükümetinin şimdi, bu paranın neden ve kim tarafından İngiltere'ye gönderildiğini araştırıyor.

Transfer nakit havuzu üzerinden yapıldı

22 Eylül'de Thomas Cook'un iflasını ilan etmesinin ardından şirketin Belçika ayağının nakit arayışı içine girdiği, ancak kaynak bulamayınca iflasını ilan ettiği belirtilen haberde, ''Belçika hükümeti şirketi güvene alamadı çünkü şirketin yeterli nakit parası yoktu. Daha sonra yetkililer, Thomas Cook'un Belçika ayağının hesaplarındaki 6 milyon euroya yakın paranın iflastan sonra İngiltere'ye transfer edildiğini keşfetti. Transferin, bağlı şirketlerin fonlardan yararlanmalarını sağlayan bir sistem olan nakit havuzu vasıtasıyla gerçekleştirildi.'' denildi.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.