banner113

Turistlerden bakanlığa 51 milyon TL borç!

banner106

ANKA’nın haberine göre, Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı 2019 Yılı Denetim Raporuna göre yanında nakit ve kredi kartı olmayan turistler genellikle acil ve genel poliklinik hizmetlerinden yararlandıktan sonra ödeme yapmadan ülkelerine dönüyor.

Turistlerden bakanlığa 51 milyon TL borç!
06 Ekim 2020 Salı 13:00

banner108
banner238

TAKİP EDEN SİSTEM YOK

Bakanlığın turistlerden alacaklarını takip için kontrol mekanizması kurmadığı için tedavi ücretlerini ödemeyen turistler turistlerin özel sigortaları da olmadığı için Sağlık Bakanlığı’nın borcu tahsil etmesi turistlerin bireysel kararına kalıyor.
BORÇ 51 MİLYON TL
 

Sağlık Bakanlığı’nın borcu tahsil etmesi turistlerin bireysel kararına kalıyor. Sağlık Bakanlığı hesaplarında turistlerin şimdiye kadar ki borcu 51 milyon 142 bin 303 lira 12 kuruş olarak görünüyor.

RAKAM DAHA DA FAZLA OLABİLİR

Sayıştay raporunda Bakanlığı turistlerin borcunu da yanlış hesapladığı uyarısında bulunuldu. Tespite göre Bakanlık bazı turistlerin borcunu Türkiye vatandaşlarının borcunun olduğu alacaklar hesabına kaydetti. Sayıştay raporunda Bakanlığa turistlerin para ödemeden gitmesini önleyecek ve mevcut borçların tahsilini de sağlayacak bir mekanizma kurması uyarısında bulundu.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.