banner113

Turizm bakanından otelcilere önere

banner106

Taksicilerle ilgili sorunların çözümü için uğraştıklarını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, nitelikli turizme insan gücü kazandırmak için kolej statüsünde turizm okullarının hayata geçirileceğini açıkladı.

Turizm bakanından otelcilere önere
19 Kasım 2018 Pazartesi 09:17

banner108
banner238
CNN Türk'ten Hakan Çelik'in programına katılan Mehmet Ersoy, taksicilerle ilgili artan şikayetler ile ilgili olarak, ''Bu işe konsantreyiz ama bu işi UBER'le değil, taksicilerle çözeceğiz. Ben taksici dernekleri ile çok yoğun toplantılar yapacağım." dedi.
TURİZM KOLEJLERİ GELİYOR
Tükiye'nin nitelikli turizme geçiş yapması gerektiğini ifade eden Ersoy, ''Bu bağlamda yeni bir strateji oluşturmamız gerekiyor. Nitelikli turist istiyoruz demek kolay ama gerçekleştirmesi zor. İlk yapılması gereken insan kaynakları. Bu bazda Milli Eğitim Bakanımızla bir çalışma yaptık, turizm liselerinin kolej statüsüne getirilmesi için bir çalışma başlattık. Hazırlıkta İngilizceyi mecbur tutuyoruz. İlk senede de Rusçayı mecbur tutuyoruz. Kolejlerde öğrenciler üç lisan öğrenecek. 76 lise var ilk etapta 10 okulda bu eğitime geçilecek. Okulların dönüşümü 5 yıl sürecek.'' ifadelerini kullanarak şu bilgilri paylaştı:
''10 okulda eğitime başlıyoruz. Hazırlıkta İngilizceyi lise 1’de ise ilk defa Rusçayı mecbur tutuyoruz. Lise 2’den sonra ise Çince ve Almancayı seçmeli olarak sunacağız.
Öğrenciler 20 Nisan 20 Ekim tarihinden eğitimini anlaşılan okullarda yapacak. İş birliği yapacak oteller öğrencilerin kalacağı lojmanlardan eğitim alacağı yerlere kadar destek verecek.
Bu konuda görüş birliğine varıldı ve protokol imzalandı. 76 tane lise var 10 tane ile başlıyoruz bu meslek liseleri turizm kolejlerine dönüştüreceğiz. Bu durumu öğrenciler için de cazip hale getirmek için ödeme yapılacak.
Hazırlıktan itibaren öğrenciye ödeme yapılacak. Hazırlıkta stajyer maaşı ile başlayacak. Hazırlıkta stajyer maaşı lise 1’de stajyer maaşı çarpı 1.25 ve bu şekilde arttırılarak devam edecek.''
SENEYE 48 MİLYONU YAKALARIZ
Türkiye'nin gelecek yıl 48 milyon ziyaretçi sayısını yakalayabileceğini ifade eden Bakan Ersoy, ''2018'de 40 milyon turisti geçmeyi hedefliyoruz. 2019 erken rezervasyon bilgileri de gelmeye başladı, çok ciddi artışlar var. Önümüzdeki yıl 48 Milyonu yakalarız diye düşünüyorum.'' dedi.
TURİST BAŞINA GELİRDEN ZİYADE, GECELİK GELİRE ODAKLANMALIYIZ
Turist başına gelirden ziyade kişi başı gecelik geliri konuşmak gerektiğini dile getiren Mehmet Ersoy, ''Türkiye'de ortalama geceleme süresi 5. Bunu sayıyı artırmamız lazım. Arz ve talep çeşitliliğine gitmeniz lazım. Hiç akla gelmeyen harcamalar yaratmanız lazım. Türkiye'ye gelen turistlerin müzeleri gezme oranı Avrupa'nın yarısı düzeyinde. Müzelerimizi tanıtamamışız. Bütün müzeler kart sisteminin içine dahil edilecek. Bizim müze gelirlerini artırmamız çok önemli çünkü buradan elde edilen gelirle yeni kazılar yapıyoruz. Denizi, kumu herkes kopyalayabilir ama arkeolojik değerleri kopyalayamazlar. Dünyada bu kadar zengin bir coğrafya yok. Bu sizin pazarlamada çok büyük bir avantajınız. Şu anda 153 noktada kazı yapılıyor. Kazı araştırmalarının süresini uzatmak istiyoruz. İnsanlara balık tutmayı öğretmemiz gerekiyor.'' şeklinde konuştu.
TAKSİ MESELESİNİ UBER’LE DEĞİL TAKSİCİLELE ÇÖZECEĞİZ
UBER'in sektördeki bazı eksikleri karşıladığı için piyasaya yerleştiğine dikkat çeken Ersoy, taksicilik sektöründeki en önemli unsurların araç ve insan olduğunu ve bu alana yatırım yapılması gerektiğini söyledi. Ersoy, ''Burada sorun taksi plakası sahipleri ile şoförlerin ayrı olması. Bu işe konsantreyiz ama bu işi UBER'le değil, taksicilerle çözeceğiz. Ben taksici dernekleri ile çok yoğun toplantılar yapacağım.'' açıklamasında bulundu.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.