banner113

Türk şirketten 45 ülkede MICE ve düğün araştırması: Herşey Dahil sürprizi!

banner106

International Mice And Wedding Forum (IMWF), Covid-19 sonrası seyahat sektörüne ilişkin değişim beklentileri, müşteri eğilimlerinde yaşanması muhtemel değişimler ve salgının ne zaman sonlanacağı gibi başlıklarda, 45 ülkedeki 822 MICE ve düğün acentesini kapsayan büyük bir araştırmaya imza attı.

Türk şirketten 45 ülkede MICE ve düğün araştırması: Herşey Dahil sürprizi!
16 Mayıs 2020 Cumartesi 13:01

banner108
banner238

TurizmGüncel

International Mice and Wedding Forum’un 45 ülkede 822 MICE ve düğün acentesinden 1.468 katılımcıyla yaptığı araştırmaya göre, pandeminin ne zaman biteceği sorusuna katılımcıların yüzde 22,6'sı 'üç aydan az bir sürede, yüzde 37,8'i 'altı ay sonra', yüzde 15,6'sı 'Aralık 2020'de', yüzde 14,8'i '2021'in ilk yarısında', yüzde 3,9'u '2021'in ikinci yarısında' ve yüzde 5,3'ü ise 'şu an için herhangi bir fikrim yok' yanıtını verdi. Bu verilere göre, pandeminin 6 ay veya daha uzun bir sürede biteceğini söyleyenlerin oranı toplamda yüzde 72,1 olarak ölçüldü.

MICE ve düğün sektörü ne zaman normle döner?

‘’Pandemi sonrası işlerinizin normal düzeye gelmesi ne kadar sürer?’’ sorusuna ise katılımcıların yüzde 5.1’ ‘hemen’ yanıtını verirken, 1-3 ay diyenlerin oranı yüzde 14.7, 3-6 ay diyenlerin oranı yüzde 29.4 ve 6-9 ay diyenlerin oranı yüzde 23.3 oldu.

MICE ve düğünde harcama düşecek

‘Pandemi sonrası düğün etkinliği gerçekleştiren müşterilerin harcama kapasitesinin nasıl değişeceği’ sorusuna ise katılımcıların yüzde yüzde 32.1’i ‘yüzde 25 daha az harcarlar’ yanıtını verirken, yüzde 50 daha az harcarlar diyenlerin oranı yüzde 26.1, yüzde 75 daha az harcarla diyenlerin oranı yüzde 5.3 oldu. ‘Müşterilerin harcaması değişmez’ diyenlerin oranı yüzde 9.6’da kalırken, ‘’Müşteriler sektörümüzü temelinden sarsabilecek tamamıyla farklı alternatiflere ve teknolojik çözümlere kayabilirler’’ diyenlerin oranı yüzde 26.9 olarak kaydedildi.

Yurt dışı MICE v düğün etkinliklerinin başlaması zaman alacak

Müşterilerin pandemi sonrası etkinlik amacıyla yurt dışı seyahatleri sürdürüp sürdürmeyeceği sorusuna ise katılımcıların yüzde 59’u ‘Bu biraz zaman alacak’ yanıtını verdi. Katılıcıların yüzde 21.8’i ‘Düşük talep yoğunluğu yaşanır’ derken, yüzde 9.9 ise ‘kesinlikle yurt dışına seyahat edeceklerdir’ yanıtı verdi.

Her şey dahil ve Türkiye sürprizi

''Pandeminin sona ermesi durumunda müşterilerinizin grup organizasyonu gerçekleştireceği otellerde en çok tercih etmesini beklediğiniz konsept hangisidir?'' sorusuna katılımcıların yüzde 42'1i 'her şey dahil' yanıtını verirken, pandemi sonrası en hızlı toparlanacak destinasyonlar hangileri olur'' sorusuna ise katılımcıların yüzde 12.2'si Türkiye yanıtını verdi.

IMWF Genel Müdürü Necip Fuat Ersoy, araştırma sonuçlarına ilişki şu açıklamayı yaptı:

Tüm dünya için çok zorlayıcı bir sürecin içinden hep birlikte geçmekteyiz. Özellikle sektörümüz turizmin tüm paydaşları için varlıklarını devam ettirmek adına bir mücadeleye tanıklık etmekteyiz. MICE ve destinasyon düğünleri segmentinde sektörün dünya üzerindeki en önemli buluşma platformu olan IMWF olarak bizler, sektördeki ilgili segment karar vericilerinin fikirlerine danışmak ve genel kanıyı ortaya koymak adına, böylesi bir anket çalısması hazırladık. 45 ülkeden, 822 firma ve 1468 meslektaşımızın görüşlerini derlediğimiz anket şu ana kadar kendi segmentinde hazırlanan en geniş kapsamlı çalısmanın da ortaya çıkmasını sağladı.

Yaşanan pandeminin etkilerini, destinasyonlar, havayolları ve müşteriler açısından ele alarak, tahminler ve bu tahminler neticesinde ortaya çıkan içgörüleri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Anket sonuçlarında, kriz bağışıklığı yüksek destinasyonlara duyulan güven ve havacılıkta yaşanmakta olanların sektöre etkileriyle alakalı, çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Keza, müşteri davranışlarındaki muhtemel degisikliklerle ilgili öngörülerinde pandemi sonrası fiyat ve pazarlama çalısmalarına yön vereceğine inanmaktayız. Tercih edilecek konaklama pansiyon türünde, beklediğimizin aksine halen ‘her şey dahil’ seçeneğinin ağırlığı dikkat çekmekte, bu seçenekle ilgili geçmiş tercih yüzdesini saglıklı bir biçimde ortaya koymamızı ve karşılaştırma yapmamızı mümkün kılacak saglıklı bir geçmiş veri analizi yok ama güçlü tahminimiz sadece Oda ve/veya Oda Kahvaltı seçeneğinin hersey dahilden önemli bir pay aldığı yönünde.

IMWF’nin yaptığı araştırmadan elde edilen bulguların tamamı şöyle:

imwf9
imwf8

imwf7

imwf6

imwf5

imwf4

imwf3

imwf2

imwf1_2

imwf_1

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.