banner113

TÜRSAB krediler için devrede

banner106

Hükümetce ilan edilen "Turizm Acil Eylem Planı Destek Paketi" çerçevesinde, "turizm sektöründe kullandırılan krediler" ile ilgili bankaların üyelerine olumlu geri dönüşler yapmamasından dolayı TÜRSAB devreye girdi.

TÜRSAB krediler için devrede
21 Mayıs 2016 Cumartesi 14:04

banner108
banner238
"Bankalarla Kredilerin Yeniden Yapılandırılmasında Yaşanan Sorunlar BDDK'ya Bildirilerek Çözüme Kavuşturulacak" başlığını taşıyan ve TÜRSAB'ın İnternet sitesinde yer alan dilekçe; 
Sayın Üyemiz,
Hükümetimizce ilan edilen " Turizm Acil Eylem Planı Destek Paketi" çerçevesinde ilgili yönetmelikte yapılan değişiklik ile "turizm sektöründe kullandırılan krediler için ilgili grup itibarıyla öngörülen oranlarda özel karşılık ayrılması bankaların ihtiyarındadır" şeklinde bir düzenleme yapıldığı malumlarınızdır.
Ancak, Birliğimize ulaşan şikayetlerden bankaların bu konuda olumlu yaklaşım göstermediği ve sektöre gerekli desteği vermediği anlaşılmakta konu Kültür ve Turizm Bakanımıza yazılı olarak bildirilmiştir.
Sayın Bakanımızın konu ile ilgili BDDK ile yaptığı görüşmeler sonucu bu konuda sorun yaşayan üyelerimiz BDDK'ya başvurması halinde konunun şirket ve banka bazında değerlendirilmesinin mümkün olduğu Birliğimize ekli yazı ile bildirilmiştir.

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.