banner113

Ukrayna başkanı: Türkiye'ye tatile gidin!

banner106

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukraynalılara Türkiye'ye tatile gidin' çağrısı yaptı. Erdoğan'ın Ukrayna'yı desteklediğini kaydeden Zelenskiy, 'kendisine minnettarım' dedi.

Ukrayna başkanı: Türkiye'ye tatile gidin!
16 Nisan 2021 Cuma 16:27

banner108
banner238

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısının ardından Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.
10 Nisan'da Türkiye'ye yaptığı ziyaretin çok iyi geçtiğini belirten Zelenskiy, "Türkiye devletine, özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarım. Kendisi gerçekten Ukrayna'yı destekliyor" ifadelerini kullandı.
Türkiye'ye yaptığı ziyarette çok önemli anlaşmalara imza attıklarını açıklayan Volodimir Zelenskiy, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna'yı desteklemesi, geçici olarak işgal altındaki topraklarımızı desteklemesi, Kırım'ı desteklemesi önemli. Bizim duruşumuzu desteklemesi, Kırım'ın ilhakını tanımaması önemli" dedi.
''Türkiye'ye tatile gidin'''
Rusya'nın Türkiye'ye dönük uçuşları sınırlamasına da değinen Zelenskiy, Ukrayna vatandaşlarına Türkiye'ye tatile gitmeleri çağrısında bulundu. Ukrayna ve Türkiye arasında turist akışının artırılabileceğini belirten Zelenskiy, "Duydunuz, Ruslar, Rusya Federasyonu'ndan Türkiye'ye turizmi sınırlayacaklarını söylediler. Bu onların kişisel meselesi. Bizim ise tam tersi, turizmi geliştirmemiz ve Türkiye'yi desteklediğimizi göstermemiz gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.