banner113

2. Uluslararası Gazipaşa sanat sempozyumu başladı

banner106

Gazipaşa ilçesinde 2. Uluslararası Gazipaşa Sanat Sempozyumu başladı.

2. Uluslararası Gazipaşa sanat sempozyumu başladı
03 Nisan 2018 Salı 11:52

banner108
banner238
Sempozyuma, Almanya, Avusturya, Arnavutluk, Filistin, Ürdün, İran, Bulgaristan, Yunanistan, Hollanda, Nahcıvan, S.Arabistan, Kosova, İtalya ve Türkiye'nin değişik şehirlerinden 37 sanatçı katıldı. 8 Nisan'a kadar devam edecek sempozyumda Gazipaşa tarihi tanıtılıyor.
Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, düzenledikleri sempozyumdan dolayı heyecanlı olduklarını ifade etti.
Bu yıl sanatçı sayısının arttığını anlatan Çelik, Gazipaşa'nın doğası, turizmi, tarihi ve sanatıyla anılan ilçe olması için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.
Gazipaşa Belediye Başkanlığınca düzenlenen projenin koordinatörlüğünü yapan ressam Dr. Melek Günbey Güler de Gazipaşa sanat sempozyumu olarak etkinliği devam ettirdiklerini dile getirdi.
Atölye çalışmalarının devam ettiğini aktaran Güler, "Atölyemiz herkese açık. Resim yapmak isteyenlere ressam arkadaşlarımız yardımcı oluyor. Dünyanın 15 ülkesinden değişik sanatçılar var. Gazipaşa'nın tanıtımını sanatla yapmış oluyoruz." dedi.
Sanatçılardan İranlı heykeltıraş Farhad Ebrahimi ise ceylan heykeli yaptığını belirterek, "Heykeli İran ve Türkiye dostluğu için yapıyorum." diye konuştu.
Eserler, Gazipaşa Belediyesi tarafından yapılacak Modern Sanat Müzesi'nde sergilenecek.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.