banner113

2019'un son meclis toplantısı yapıldı!

banner106

2019'un son meclis toplantısı yapıldı!
03 Aralık 2019 Salı 18:55

banner108
banner238

Alanya Belediye Meclisi aylık olağan toplantılarının Kasım ayı oturumunu gerçekleştirdi. 2019 yılına ait son meclis toplantısı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında gerçekleşti. Toplantının açılışında konuşan Başkan Yücel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne değinerek “Herkes için yaşanabilir bir Alanya” hedefiyle çalıştıklarını söyledi.

Bu anlamda Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Yaşam Atölyeleri’nde uzman personeller eşliğinde Engelsiz Kent Yönetmeliği çerçevesinde çalışmalar yürüttüklerini ve engelli bireylerin her daim yanında olduklarını belirten Başkan Yücel: “Alanya Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin Alanya’da hiçbir engelle karşılaşmadan huzurla mutlulukla yaşayabilmesi bizim en büyük gayemizdir. Bu hedefle yeni hizmet ve projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz” dedi. Bu kapsamda yarın (4 Aralık Çarşamba) saat 11.00’de Alanya Kültür Merkezi’nde özel çocuklarımızın sahnelediği “Kalbimin Sevgili Gözü” adlı tiyatro oyunumuza tüm meclis üyelerini ve Alanya halkını davet ediyorum.

“ENGELLİ BİREYLERİMİZİN SORUNLARINI AZALTMAK İSTİYORUZ”

“Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları zorlukları hafifletmek ve onların ihtiyaç duydukları sağlık, psikolojik destek, eğitim, spor, sanat gibi konularda hizmet vermek amacıyla Konaklı Mahallemizde 3000 m2’lik alanda Aktif Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi inşa ederek hizmete açmak için çalışmalarımız sürüyor” diyen Başkan Yücel, şu noktalara değindi: “Şu an Kentsel Tasarım Müdürlüğümüz projesini tamamlamak üzere. Projesi tamamlanır tamamlanmaz inşallah temelini hep birlikte atacağız. Konaklı’ya kazandıracağımız Engelsiz Aktif Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi projemizin şimdiden Alanya’mıza ve engelli kardeşlerimize hayırlı olmasını dilerim.”

“GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM DEMEKTİR”

5 Aralık Kadın Hakları Günü’ne de değinen Başkan Yücel, “Kadınlarımıza Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişi’nin 85. yılını kutluyorum. Türk kadınının sosyal yaşamda ve siyasette daha çok var olmasını destekliyorum. Kadınlara yönelik ayrımcılığın ve şiddetin ortadan kalktığı, kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğu, kadının toplumdaki yerinin güçlendiği bir dünyayı canı gönülden diliyorum” diye konuştu. Bunun yanında 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününü de kutluyorum. Bu anlamlı günde dünya üzerinde yaşanan tüm ayrımcılığın ve sıkıntıların son bulmasını, tüm insanlığa barış, özgürlük, huzur, adalet ve eşitlik temelinde mutlu bir gelecek diliyorum.

NOEL PAZARI’NA DAVET

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl ilk kez 7-8 Aralık tarihlerinde iki gün olarak gerçekleşecek 10. Alanya Uluslararası Noel Pazarı’na da herkesi davet eden Başkan Yücel, “Yoğun talep üzerine belediye binamız arkasındaki alanda ilk kez 2 gün boyunca Noel Pazarı etkinliğimiz gerçekleşecek. Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisimizin düzenlediği ve tüm geliri engelliler yararına kullanılacak olan Noel pazarına tüm halkımızı buradan davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.