banner113

500 bin koltuk planlayan Rus hava yolu şirketi zorda,

banner106

Taahhüt ettiği charter uçuşlarının önemli bir bölümünü gerçekleştiremeyen Rus Vim Airlines'ın uçuş ertelemekten bıkıp bazı uçuşlarını iptal etmeye başladığı bildirildi.

500 bin koltuk planlayan Rus hava yolu şirketi zorda,
02 Haziran 2017 Cuma 14:21

banner108
banner238
Geniş gövdeli üç uçağının söz verilen tarihte teslim edilmemesi nedeniyle uçuş programının aksadığını açıklayan Vim Airlines, yolcuların büyük tepkisi ve protestoları ile karşılaşmıştı.
ERTELEMEDEN BIKTI, UÇUŞ İPTALİNE BAŞLADI
Problemin çözümüne ilişkin neler yapılacağı konusunda bir açıklama yapan hava yolu şirketi yönetimi, 15 Haziran tarihine kadar charter uçuşlarını azaltmaya karar verdiğini duyurdu. Şirket, sürekli yaşanan gecikmeler ve ertelemeler nedeniyle karşlaştığı yolcu tepkisinden bu şekilde kurtulmayı hesap ediyor.
SOÇİ, ANTALYA, DALAMAN, KIRIM, ANAPA ve KIRIM UÇUŞLARINDA İPTALLER VAR 
Vim Airlines taahhüt edilen (ödemesi yapılmış) uçuşların gerçekleştirilmesi için, uçak kiralamak dahil, bir dizi arayışa girmiş, ancak bir sonuç alamamıştı. Yapılan değerlendirmelerde, Vim Airlines'tan koltuk almış tur operatörlerinin bu kadar kısa sürede ek kapasite bulmalarının neredeyse imkansız olduğu belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre, Vim Airlines, aralarında Soçi, Antalya, Dalaman, Anapa ve Kırım'ın da bulunduğu bir dizi uçuşu iptal ediyor.
500 BİN CİVARINDA BİR PLANLAMASI VAR
TurizmGüncel'in Rusya'daki kaynaklarından edindiği bilgiye göre, filosunda toplam 30 uçak bulunan ve bu yıl çok yoğun bir program hazırlayan (yaklaşık 500 bin yolcu) şirket, hem bazı uçaklarının geç teslim edilmesi hem de yoğun programdan dolayı çok fazla çalışmak zorunda kalan pilotların grevi dolayısıyla da zor anlar yaşıyor.
ANTALYA VE DALAMAN DA NASİBİNİ ALDI
Vim Airlines'ın uçuşlarının büyük ölçüde Kırım, Soçi ve Anapa gibi Rusya içi destinasyonları etkilediği belirtilirken, Türkiye'de de özellikle Antalya ve Dalaman'ın bundan payını aldığı öğrenildi. Vim Airlines'ta, Rusya'daki tur operatörlerinin hemen hepsinin kapasitesi bulunuyor.
40 BİN YOLCU ETKİLENDİ, ROSAVİATSİYA OLAYA EL KOYDU
Öte taraftan Rus Sivil Havacılık Kurumu'nun duruma el koyduğu ve hava yolu şirketi ile toplantı halinde olduğu bildirildi. Hava yolu şirketinin düştüğü zor durumdan dolayı şu ana kadar 40 bin yolcunun etkilendiği belirtilirken, şirketin probleme çözüm bulmak amacıyla sürekli bir arayış içinde olduğu kimi zaman daha düşük kapasiteli uçaklar bularak yolcuları göndermeye çalıştığı da edinilen bilgiler arasında.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.