banner113

Alanya ALKÜ hastanesinden hatırlatma günü

banner106

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi "21 Eylül Dünya Alzheimer Günü" kapsamında stant açarak vatandaşları Alzheimer hastalığı konusunda  bilgilendirdi.  

Alanya ALKÜ hastanesinden hatırlatma günü
21 Eylül 2018 Cuma 16:49

banner108
banner238
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü nedeniyle ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi; hastaları bilgilendirmek, alzheimer hastalığına dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacı ile hastanede bir stant kurdu. Stantta vatandaşlara; Alzheimer’dan korunma yöntemleri, hastalığın evreleri, risk faktörleri ve tedavi süreci anlatıldı.


Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş, “Alzheimer hastalığını geri döndürmek mümkün değil ancak yavaşlatmak elimizdeki.” dedi. Prof. Dr. Taşbaş: "Alzheimer; yaşlılıkla beraber ortaya çıkan, başta unutkanlık olmak üzere çeşitli zihinsel ve davranışsal bozukluklara yol açan ilerleyici bir beyin hastalığıdır. Alzheimer hastalığını tamamen engelleyemeyiz fakat yavaşlatmak elimizdedir. Ülkemizin nüfusunun yaşlanma hızı dikkate alındığında ileride en önemli sağlık sorunları arasında Alzheimer hastalığı gösterilmektedir. Biz de bugün bu duruma dikkati çekmek, unutulanları hatırlamak, farkındalık oluşturmak adına hastane yönetimi olarak bir araya geldik." dedi.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.