banner113

Alanya'da büyük ceza!

banner106

Alanya ilçesinde 2'si tutuklu 7 kişiye toplam 144 yıl 2 ay hapis ve 241 bin 580 TL adli para cezası verildi.

Alanya'da büyük ceza!
08 Mayıs 2019 Çarşamba 11:35

banner108
banner238

 Alanya ilçesinde önceki görülen karar duruşmasına tutuklu sanıklar Fatih N., Mehmet B.A. ve tutuksuz sanıklar Cengiz U., Koray K., Mehmet N., Remzi N., Şiyar N. ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklar mahkeme heyetine beraatlerini talep etti.Mahkeme heyeti  şüphelileri suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak , yasaya muhalefet, nitelikli yağma, tehdit, ve kişi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından yargıladı.

Fatih N'ye 46 yıl 7 ay hapis ve 85 bin 200 TL, Mehmet B.A'ya 46 yıl 7 ay hapis ve 85 bin 200 TL adli para cezası, Cengiz U'ya 25 yıl 8 Ay hapis cezası Koray K'ya 8 yıl 9 ay hapis ve 69 Bin 980 TL, Remzi N'ye 6 yıl 6 ay hapis 600 TL, Şiyar N'a 5 yıl 6 ay hapis ve 600 TL adli para cezası ve Mehmet N'ye 4 yıl 7 ay hapis cezası verildi. 

Ne olmuştu? 

12 Temmuz 2017 Tarihinde Antalya il Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Alanya Jandarma Komutanlığı ve Akseki Jandarma Komando Tabur Komutanlığı ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Alanya merkezli operasyonda, Mahmutlar ve Konaklı Mahallesi ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Operasyonda 1'i kadın 13 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada, içinde 1 adet AK-47 model uzun namlulu kalaşnikof, 1 adet susuturucu dürbünlü uzun namlulu tüfek, 1 adet pompalı tüfek, 5 adet av tüfeği, 3 adet tabanca ve silahlara ait mermiler, bilgisayar dökümanları ve cep telefonları ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, Alanya Jandarma Komutanlığı'ndaki 8 günlük sorgularının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Komando ve Jandarma ekiplerince adliyeye götürüldü. Şüphelilerin bazılarının adliye girişine geldikleri sırada bozkurt işareti yaparak gazetecilere 'İyi çekin' diyerek tepki gösterdi.

Alanya Nöbetci Cumhuriyet Savcılığınca alınan ifadelerinin ardından tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 1'i kadın 13 şüpheli, Fatih N., Şiyar N., Mehmet N., Remzi N., Mehmet Bahri A., Koray K., Cengiz U., Halil İbrahim C., Esat Y., Umut A., Şadiye B., Çağlar T. ve Kahraman T., 'ilahlı suç örgütü kurmak' 'silahlı suç örgütünü yönetmek' ve 'silahlı suç örgütüne üye olmak' suçlarından tutuklandı.

Tutuklular komando, jandarma ve Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sıkı güvenlik önlemleri altında  araçlara bindirilerek Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu gönderildi.

Ayrıca operasyon kapsamında Mustafa Zafer H. ve İsmet K.'nin arandığı öğrenildi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.