banner113

Alanya'da İngilizce öğretmenlerine çalıştay

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) “Yabancı Dil Eğitiminde Güncel Yaklaşımlar” çalıştayı düzenlendi.

Alanya'da İngilizce öğretmenlerine çalıştay
07 Mart 2018 Çarşamba 16:03

banner108
banner238
YABANCI DİL EĞİTİMİ
ALKÜ Eğitim Fakültesi ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde “Yabancı Dil Eğitiminde Güncel Yaklaşımlar” adlı çalıştay düzenlendi. Çalıştaya, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Harputlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Aydın, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Eraslan, Akademisyenler ile Alanya’da bulunan 25 okuldan 25 İngilizce öğretmeni katılım gösterdi. Çeşitli kademelerde eğitim veren İngilizce öğretmenlerini güncel yabancı dil eğitimi konuları hakkında bilgilendirmek ve akademik çalışmalar ile ilgili fikir alış verişinde bulunarak ortak çalışmalarla MEM ve ALKÜ Eğitim Fakültesi arasındaki işbirliğini kuvvetlendirmek hedefiyle düzenlenen çalıştaybeş oturumda gerçekleştirildi.
KATKI SAĞLAMAK
Katılım gösteren öğretmenlere hitaben açılış konuşmasını gerçekleştiren ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Harputlu, etkinliğin işin mutfağında olan öğretmenlerin İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerini birleştirdiğini ve bunun eğitim kalitesini arttırmada oldukça önemli olduğunu belirtti. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Aydın da, çalıştayınyabancı dil öğretiminin daha etkili bir biçimde yapılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlendiğini ifade etti. 
YAŞAM BOYU
Çalıştay kapsamında Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Meral Şeker yabancı dil eğitiminde önemli yeri olan “yaşam boyu öğrenme becerileri, öz düzenleme stratejileri ve İngilizce öğretimi” temelinde bir sunum gerçekleştirdi. 21. Yüzyılın teknoloji çağı olarak yaşama yansımasından hareketle Yrd. Doç. Dr. Fidel Çakmak dil eğitiminde teknoloji kullanımına yönelik sunumu ile çalıştaya değer kattı. Son olarak ülkemizde yabancı dil öğretiminde karşılaşılan sorunlar temelinde İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Eraslan İngilizce öğretim programlarının uygulanmasındaki güçlü ve zayıf kalınan yönler hakkında bilgi verdi. 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.