banner113

Alanya'da yazarlık kursu eğitimi tamamlandı

banner106

Alanya Belediyesi’nin açtığı yaratıcı yazarlık kursuna katılan 8 öğrencinin yazdığı “Palyaço” isimli kitap ve 'Orada Bir Köy Var Uzakta Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Alanya'da yazarlık kursu eğitimi tamamlandı
25 Mayıs 2018 Cuma 16:22

banner108
banner238
Yaratıcı yazarlık kursunun 8 öğrencisinin kaleme aldığı “Palyaço” adlı masal kitabı, Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen lansmanla öğrencilere ve vatandaşlara tanıtıldı. Tanıtım törenine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Belediye Başkan Yardımcıları Adem Er ve Ali Yenialp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, Proje Koordinatörü Nilbanu Engindeniz, Alanya’nın uzak mahallelerinden gelen 70 öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.
ORADA BİR KÖY VAR UZAKTA PROJESİ 4. YILINDA 
AKM’de gerçekleştirilen program, bu sene 4. yılına giren ve gittiği her köyde büyük ses getiren “Orada Bir Köy Var Uzakta” projesinin yıl boyu gerçekleştirdiği faaliyetlerden derlenen belgesel tadında tanıtım filmi ile başladı. Proje Koordinatörü Nilbanu Engindeniz ve Kerem Eser’in çocuklarla geçirdiği eğlenceli ve duygusal vakitlerin gösterildiği kısa tanıtım filmi sahnedeki izleyicilerden büyük alkış aldı. 

“ÇOCUKLAR FARKLI BİR VİZYON KAZANIYOR”
Alanya Belediyesi’nin çok anlamlı ve güzel projelere imza attığını belirten Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er; “Çocuklarımızın hayata farklı bir vizyondan bakabilmek noktasında yazarlık kursları çok ayrı bir yere sahip. 'Kitap dünyaya açılan en büyük penceredir' derler. Biz bu tarz söylemlerin gerçek olması noktasında öğrencilerimize destek olmak istiyoruz. Bu anlamda da böyle projeler yapılması bizleri çok memnun ediyor. Başta Proje Koordinatörü Nilbanu Engindeniz olmak üzere projeye emek veren herkese teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.
BAŞKAN YÜCEL, “BÜTÜN ÇABAMIZ GENÇLİK İÇİN”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise, konuşmasında gençler için yapılan projelere dikkat çekti. Başkan Yücel "Alanya Belediyesi, Alanya Tiyatro Müdürlüğü, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla bu tarz projeler oluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bizim tüm yatırımlarımız gençlik ve gelecek nesil için. Projelerde, etkinliklerde rol alan tüm personelime emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu. Konuşmaların ardından kitap yazan 8 öğrenciye ve projede emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Ardından AKM girişinde kurulan imza masalarında minik yazarlar, diğer çocuklar ve ebeveynler için kitaplarını imzaladı.

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.