banner113

Alanya'daki kaçak yapılar tek tek yıkılacak. İşte o yerler!

banner106

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılan 'İmar Barışı'nda sona yaklaşılırken 188 bin 281 'Yapı Kayıt Belgesi' oluşturuldu. 

Alanya'daki kaçak yapılar tek tek yıkılacak. İşte o yerler!
25 Kasım 2019 Pazartesi 12:50

banner108
banner238



Antalyalılar belge almak için 1 milyar 541 milyon 915 bin 235 lira ödeme yaptı. İmar Barışı'ndan en fazla yararlanan illerin başında gelen Antalya'da, teknik personellerinden oluşan komisyon talepleri tek tek inceleme aldı. Yapılan değerlendirmeler sonunda gerçeğe aykırı beyanda bulunulan 241 kaçak yapı belirlendi.

OLMAYAN BİNA
Kepez, Muratpaşa, Alanya, Serik, Aksu, Kaş, Managat, Kumluca, Demre ve Gündoğmuş ilçelerinde toplam 241 kişinin Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi. Belgeleri iptal edilen kişilerin iptal gerekçelerinin çoğunluğunun binaların 31.12.2017 tarihinden sonra yapılmış olması, üçüncü kişilere ait özel mülkiyete konu taşınmazlar üzerinde bulunması, beyanda bulunan yerde mevcut olmayan yapı, Orman Bölge Müdürlüğü'nün tespitine göre 3'ncü şahıslara ait yapı, belirlenen süre içerisinde güncelleme yapılmadığından iptal edilen ve yerinde olmayan yapıya alınmış belge gibi gerekçeler nedeniyle belgelerin iptal edildiği açıklandı. Yıkım kararı alınan 241 yapının çoğunluğunun Kepez ilçesinde olması dikkat çekti. İlçede 81 adet yapının yıkımı beklenirken kaçak yapıların Yenidoğan, Ahatlı ve Duacı mahallerinde yoğunlukta olduğu tespit edildi.


ALANYA'DAKİ KAÇAK YAPILAR YIKILIYOR
Kaş ilçesinde 34 kaçak yapı belirlenirken turistik mahalleler olan Bezirgan, İslamlar ve Kalkan'da kaçak yapı olması düşündürdü. Murtapaşa'da 32 kaçak yapı tespit edilirken bu yapıların da Güzeloba Mahallesi'ndeki Yamansaz olarak adlandırılan bölge, Güzelbağ ve Ermenek mahallelerinde yoğun olduğu ortaya çıktı. Alanya'daki 32 kaçak yapının ise çoğunluk olarak Değirmendere, Tepe ve Mahmutlar mahallelerinde olduğu tespit edildi. Aksu'daki 31 kaçak yapının ise Kundu, Çamköy ve Kemerağzı mahallelerinde yoğunlaştığı kaydedildi. Serik'te de 13 kaçağın Boğazken ve Abdurrahmanlar mahallelerinde, Manavgat ilçesindeki 10 kaçağın ise Yavrudoğan ve Çolaklı mahallerinde olduğu belirtildi. Kumluca'da 5 kaçağın da turistik Adrasan'da bulunduğu belirtildi. Gündoğmuş'ta 2, Demre'de 1 kaçak tespiti yapıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından belediyelere kaçak yapıların yıkılması için yazı gönderildi. 241 kaçak tek tek yıkılacak.


 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.