banner113

Alanya’da 6 mahalle suya kavuşuyor 

banner106

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Alanya’daki içme suyu sıkıntılarını tek tek çözüyor. 

Alanya’da 6 mahalle suya kavuşuyor 
05 Aralık 2018 Çarşamba 13:21

banner108
banner238
Demirtaş bölgesinde 6 mahallede yaşanan su sorununu 12 milyonluk yatırımla ortadan kaldırıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, alt yapı seferberliği içinde ilçelerin alt yapı eksikliklerini tamamlamaya devam ediyor.  Antalya Su ve Atıksu İdaresi Müdürlüğü (ASAT) ekipleri, Alanya’nın Demirtaş bölgesinde yaşanan su sorununu gidermek için düğmeye bastı. 

Kesintisiz içme suyu temini için hummalı bir çalışma yürüten ASAT, Demirtaş bölgesindeki İmamlı, Uğrak, Büyükpınar, Özvadi, Yeşilöz ve Hocalar mahallelerinin de içme suyu sorununu 12 milyon liralık yatırımla ortadan kaldırıyor. 
50 km’lik yeni hat
Mahallelere Demirtaş Çayı kenarındaki kuyulardan su götürecek 50 km uzunluğunda şebeke hattı çekilmesi planlandı. Ayrıca içme suyunu dağıtacak biri binlik, diğeri yüzlük iki deponun yapım çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. 
Çalışmalar da sona yaklaşan ASAT ekipleri, Mart ayında 6 mahalleyi içme suyuna kavuşturmayı planlıyor. 
İçme suyunu marketlerden alıyorduk
Uğrak, Büyükpınar, Özvadi, Yeşilöz ve Hocalar mahallelerinde içme suyu yetersizliğini ortadan kaldıracak proje, İmamlı Mahallesi’nin neredeyse hiç olmayan içme suyu sorununu kökten çözecek. 
İmamlı Mahallesi Muhtarı Mustafa Özkan, “Mahallemizde bugüne kadar 15 ayrı yerde sondaj çalışması yapıldı. Ancak hiçbirinde içme suyu bulunmadı. Şebekede su olmadığı için mahalle halkı içme suyunu marketlerden satın alıyor. Bu sorunumuzu Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik. Sağ olsun Belediye Başkanımız Menderes Türel sesimize kulak verdi. Demirtaş’taki kaynaktan yıllardır büyük bir özlemle beklediğimiz içme suyuna kavuşacağız. Mart’ta içme suyumuz evlerimizdeki musluklardan akacak. Allah Menderes Türel’den razı olsun “ dedi.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.