banner113

Alanyalı esnaflar: Büyükşehir yasası baştan beri yanlıştı!

banner106

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya Belediyesine devri gündem de olan cadde ve bulvarlarda faaliyet gösteren esnaf, devrin yerinde bir karar olduğunu, uygulamanın baştan yanlış olduğunu söylüyor. 

Alanyalı esnaflar: Büyükşehir yasası baştan beri yanlıştı!
10 Ekim 2019 Perşembe 15:41

banner108
banner238

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin caddeleri devredecek olması Alanya halkı tarafından da olumlu karşılandı. Gerçek Alanya Gazetesi olarak konuyu cadde üzerindeki esnaflara sorduk. Esnaf uygulamanın baştan beri yanlış olduğunu ve hizmet noktasında aksamalar olduğunu ifade ederek uygulamanın başından beri yanlış olduğunu söyledi. 
ALANYA'NIN EKMEĞİNİ NİYE ANTALYA YESİN
Atatürk Caddesi’nde 16 yıldır simitçilik yapan  Murat Er, “Alanya’nın ekmeğini niye Antalya yesin, Alanya’nın ekmeğini Alanya yesin. Bu cadde Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlandığından beri aylık kira bedeli olarak 100 tl ödüyorum, oysa Alanya Belediyesine bağlı alanlarda olanlar senelik 250 TL ödüyor” dedi. Caddenin Alanya belediyesine devri sonrasında da bu durumun düzeltileceğini umduğunu söyledi. 
MUHATAP BULMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUZ
İki yıldır cadde üzerindeki bir çanta mağazasında çalışan Ahmet Yılmaz ise bir sorunla karşılaştıklarında muhatap bulmakta zorlandıklarını belirterek, “bir şikayetimiz oluyor mesela hanutculardan rahatsız oluyoruz, Alanya Belediyesi’nin Alo Zabıta hattını arıyoruz. Alanya Belediyesi o caddeye biz bakmıyoruz diyor. Yine de sağ olsunlar sorunlarımızı çözmek için çaba gösteriyorlar.  Bazen şikayetlerimizi iletecek muhattap bulamıyoruz. Alanya Belediyesine devir olduğu taktirde sorunlarımızın daha kolay çözüleceğini düşünüyoruz. Alanya’nın vergisini Alanya alsın. Bu uygulama zaten baştan yanlıştı. Vergi geliri yüksek caddelerin büyükşehirde olması ranttan dolayı. Alanya’nın ekmeğini niye Antalya yesin, gelir Alanya’da kalsın” dedi. 
ÇOK OLUMLU BİR KARAR
1970 yılından beri aralıksız olarak 50 yıldır cadde üzerindeki mağazalarında Alanyalılara hizmet veren, Mehmet ve Ali Tok kardeşler de cadde ve bulvarların Alanya belediyesine devri kararını olumlu karşıladıklarını belirterek, “Alanya Belediyesi’ne taleplerimizi, sorunlarımızı daha kolay ulaştırabiliriz, daha çabuk çözülmesini sağlayabiliriz. Caddenin tek taraflı olacağı yönünde söylentiler duymuştuk buna karşıyız. Caddenin aydınlatılmasının arttırılmasını talep ediyoruz” dediler. 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.