banner113

ALKÜ'de kadın girişimciler zirvesi gerçekleştirildi

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı Genç Girişimciler Kulübü, kadın azmine ve duruşuna örnek iki konuğun ağırlandığı bir etkinliğe imza atarak 2. Geleceğin Kadın Girişimcileri Zirvesi’ni gerçekleştirdi.   

ALKÜ'de kadın girişimciler zirvesi gerçekleştirildi
20 Mart 2019 Çarşamba 13:48

banner108
banner238

ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi İşletme Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencisi Berfin Bolat'ın katıldığı zirveye ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Harputlu ile akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı. Genç yaşında karşılaştığı meme kanserini büyük bir inanç ve azimle yenerek sağlığına tekrar kavuşan ALKÜ’lü mühendis adayı Berfin Bolat’ın azim dolu örnek hikâyesini anlattı.
“BEN CHARLİE SAYESİNDE SINIRLARIMI ÖĞRENDİM”
“Merhaba, ben Berfin BOLAT. Alaaddin Keykubat Üniversitesi İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisiyim. Şu anlık öyle yüksek yerlerde çalışan ya da yüksek maaş alan birisi değilim. Ve o yüzden sizede o başarılarımı anlatmayacağım. Ama size 20 yaşında ki bir kızın uğraştığı savaşı nasıl kazandığını, neler yaptığını, nasıl hala ümidini ve umudunu yetirmediğini anlatmak için huzurlarınıza geldim.” sözleriyle konuşmasına başlayan Bolat, meme kanseri teşhisi, tanısı ve örnek mücadelesini salonda bulunanlar ile paylaştı. “Charlie” adını verdiği kanseri ile savaşının 22 Haziran 2018 günü başladığını dile getiren Bolat, duygularını “Hayatımın anlamına vardığım ilk günümdü. Gülmenin bile bir anlamı varmış ben o gün onu öğrendim” sözleriyle ifade etti. 

“Kemoterapiler sonucunda küçülmüştü ve ben 29 Ağustos günü onunla vedalaştım. Ve uzun süren ameliyat sonunda onunla bir girdiğim ameliyattan onsuz çıktım. Ama patolojiye giden Charlie'min çok iyi huylu olmadığı, kötü huylu olduğu için tekrar nüksedebileceği ve sıçrayabileceği anlaşıldığı için 12 kür daha kemoterapi alacaktım. Ve onları da alıp en son 7 Aralıkta bir daha açmamak üzere son noktayı bıraktım. Ama ben bu süreci çok sevdim. Çünkü sevgili Charlie'm bana giderken çok şey öğretti. Hiçbir şekilde hayatta bir şey kafaya takılmaması gerektiğini öğrendim. Her şey her şekilde olacağına varıyormuş” diyerek konuşmasına devam eden Bolat bu süre zarfında okuluna devam ettiğini, ders çalışıp sınavlara girerek hayattan hiç kopmayı düşünmediğini söyledi. 

“İşte ben Charlie sayesinde sınırlarımı öğrendim. Bir şeyler başarabildiğimi öğrendim. Hayatın değerini öğrendim. Karşılıksız sevgiyi öğrendim. Kızsan da hayat buna değmez deyip hiçbir şey olmamış gibi yaşama devam etmeyi öğrendim. Sabrı öğrendim. Dayanmayı öğrendim. En güzeli de ne kadar güçlü bir insan olduğumu gösterdi. Kanser olduktan sonra kanser insanlarının gözümde yeri çok değişti. Çocuğu da, büyüğü de her yaşında kanserle savaşan insan gücü diye bir şey öğrendim” diyerek salonda bulunanlara genç bir kadının nasıl olgunlaşarak örnek olabileceğini gösterdi.

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.