banner113

ALKÜ'de turizmde siber güvenlik konferansı

banner106

Alaaddin Keykubat Siber Akademi Vakfı (AKSAV) ve Boğaziçi Üniversitesi Siber Güvenlik Merkezi (BÜSİBER) iş birliği ile turizm sektörü başta olmak üzere, bölgedeki kurum ve kuruluşların “Siber Güvenlik ve Kişisel Verilerin Korunması” ile ilgili bilgilendirilmesine yönelik konferans düzenlendi.

ALKÜ'de turizmde siber güvenlik konferansı
02 Mayıs 2019 Perşembe 19:44

banner108
banner238

ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Siber Güvenlik, Kişisel Verilerin Korunması -KVKK ve Turizm Konferansı’na ev sahibi ve Alaaddin Keykubat Siber Akademi Vakfı (AKSAV) Yönetim Kurulu Başkanı olarak katılan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın yanı sıra T.C. Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Osman Coşkun, Boğaziçi Üniversitesi Siber Güvenlik Merkezi (BÜSİBER) Yöneticisi Doç. Dr. Bilgin Metin, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ALTİD Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Sili, Milli Savunma Üniversitesi Müşterek Harp Enstitüsü Öğretim Üyesi Ph.D. Hüseyin Bayazıt, ALKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Uçak, konuşmacı Av. Elif Petek Özlü, ALKÜ daire başkanları, akademisyenler, turizm temsilcileri ve öğrenciler katıldı. 

“TEMELLERİ 2018 YILINDA ATILDI”                                                                                                          

Güncel Siber Güvenlik stratejileri, siber güvenlik uygulamaları ve Kişisel Verilerin Korunması Kanununun uygulamalarına yönelik konularda konusunda uzman konuklar tarafından açıklamalarda bulunulan Siber Güvenlik, Kişisel Verilerin Korunması ve Turizm Konferansı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Pınarbaşı; “Bu gün çok önemli bir konudaki konferansa ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz” sözleri ile konuşmasına başladı. Rektör Pınarbaşı devamında; “Günümüzde artık millileşme ve kendi milli alt yapımızı oluşturmanın ne kadar önemli olduğu anlaşıldığı için bu yönde çok ciddi adımlar atılıyor. Hükümetimiz tarafından yönetilen kendi milli silahlarımızı üretmek için ciddi çabalar var. Bu sistemler için güvenlik en başta gelen faktör olarak önümüze çıkıyor. Hızla dijitalleşen dünyamızda korsan saldırılardan bilgilerin korunmasına karşı tüm bu alt yapısının korunması çok önemli ve milli bir meseledir. Çünkü sadece güvenlik ve silah sistemlerimiz değil devletimizin tüm kurumları, bankalar, şirketler vs. zaman zaman siber saldırıya maruz kalıyorlar. İşte bu yüzdendir ki biz ülke olarak kendi milli yazılımlarımızı kendi milli güvenlik tedbirlerimizi almamız gerekiyor” dedi.  ALKÜ’nün genç bir üniversite olmasına karşın bu konuya çok önem verdiğini dile getiren Rektör Pınarbaşı konuşmasına şu şekilde devam etti; “EPEYD ile ALKÜ işbirliğinde kurulmuş olan Alaaddin Keykubat Siber Akademi Vakfı (AKSAV) ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasında, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun himayelerinde 2018 yılında imzalanmış olan İşbirliği Protokolü kapsamında Alanya’da yapımı devam eden, zihni melekeleri yüksek engelli bireylerin de eğitim alacağı ülkemizin ilk Siber Güvenlik Teknoloji Merkezinin bu yıl hizmete girmesi planlanmaktadır”.

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.