banner113

ALKÜ'ye tubütak'tan önemli konuk

banner106

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Akademisyenleriyle Konferansta Buluştu

ALKÜ'ye tubütak'tan önemli konuk
16 Mayıs 2017 Salı 15:43

banner108
banner238
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) akademisyenlerine yönelik TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu tarafından “TÜBİTAK Akademik AR-GE Destekleri” konulu konferans gerçekleştirildi.
ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, ALKÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Uyar, daire başkanları ve akademisyenler katıldı.
Konferansta Akademik AR-GE destekleri ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, sunumunun başında TÜBİTAK hakkında bilgiler vererek TÜBİTAK'ın üç asli görevinin olduğunu söyledi. Bunları, stratejik alanlarda araştırmalar yapmak; bilim, teknoloji ve yenilik politikaları oluşturmak ve AR-GE altyapısı oluşturarak destek sağlamak olarak sıralayan Arcaklıoğlu, hedeflerinin ise 300 bin araştırmacıya ulaşmak olduğunu dile getirdi. Arcaklıoğlu istenilen rakamlara ulaşma konusunda üniversitelerin kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, “2003 yılında Türkiye genelinde Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli gibi sayılı iller akademik AR-GE destekleri alabilirken, 2016 yılı itibariyle Türkiye genelinde destek almayan il neredeyse kalmadı.” dedi.
Proje başvurularında ciddi oranda bir artış olduğunu dile getiren Arcaklıoğlu, proje başvuru sayısının 25 binlerde olmasını hedeflediklerinin altını çizdi.
Sunumunun devamında Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) olarak 8 farklı destek programlarının bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, bu programları ayrıntılarıyla ALKÜ’lü akademisyenlere anlattı. Projelerin değerlendirme süreçlerinden de bahseden Arcaklıoğlu, akademisyenlere başvurularında yaptıkları hatalar ve değerlendirme kriterleri konularında uyarılarda bulundu.
Akademisyenlerin merak ettikleri sorulara da cevaplar veren Arcaklıoğlu’na konferansın sonunda günün anlam ve önemine binaen ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş tarafından ALKÜ çinisi takdim edildi.

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.