banner113

'Bu işi artık bildiğimiz yollarla yapmamız kolay olmayacak'

banner106

Türkiye Otelciler Federasyonu, Kuşadası'nda düzenlediği 11. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısında, Thomas Cook'un iflasını masaya yatırdı. Başkan Osman Ayık, ''Bu işi artık bildiğimiz yollarla yapmamız kolay değil'' dedi.

'Bu işi artık bildiğimiz yollarla yapmamız kolay olmayacak'
24 Ekim 2019 Perşembe 15:34

banner108
banner238

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği’nin (KODER) ev sahipliğinde yapılan toplantıda konuşan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 2019 yılına Türkiye turizm sektörünün beklentilere paralel olarak ilerlediğini, bu durumun Bakanlığın açıkladığı verilerce de teyit edildiğini söyledi.

''2020 sezonu 2019'un üzerine çıkacak''

Thomas Cook iflasının dışında 2019 sezonunun olumlu bir seyir izlediğini belirten Ayık, istatistiklerin turizmcilerin yüzünü güldürdüğünü ifade etti. Ayık, ''2020 rezervasyonları da alınmaya başladı. Konuşmak için erken ancak hem turist sayısı hem de gelir anlamında 2020’nin, 2019 yılının üzerinde bir yıl olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

''Bu işi artık bildiğimiz yollarla yapmamız kolay olmayacak''

Thomas Cook’un iflasının önemli bir konuyu gündeme getirdiğini ifade eden Ayık, ''Bizim artık bildiğimiz yollarla iş yapmamız kolay olmayacak gibi görünüyor. Kontrat ve ödeme sistemleri konusunda yeni iş modelleri oluşturmamız gerekiyor. TÜROFED Yönetim Kurulu olarak bu konuda hemfikir olacağımız yöntemler belirleyeceğiz. Thomas Cook konusundaki bir diğer önemli konu ise otellerimizin alacakları. TÜROFED olarak çeşitli avukatlık büroları ile görüşüyoruz. Alacaklarımız için Thomas Cook’un faaliyet gösterdiği bütün pazarlarda hukuki süreç başlatacağız. Hızlı hareket edebilmek adına bu süreci tek elden yönetmemiz gerekiyor. Kısa bir süre sonra avukatlık bürosunu belirleyip çalışmalarımıza ivme kazandıracağız.” ifadelerini kullandı. (Turizm Güncel)

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.