banner113

ÇOCUKLAR HANGİ DİŞ MACUNUNU KULLANMALI? NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

banner106

Diş Hekimi Zafer Kazak konu hakkında bilgiler verdi. 

ÇOCUKLAR HANGİ DİŞ MACUNUNU KULLANMALI? NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
14 Ekim 2022 Cuma 13:46

banner108
banner238



 
Minik yaramazların dişleri çıkmaya başladığı zaman annelerin kafalarını en çok karıştıran sorulardan biri ‘çocuğumun dişlerini nasıl fırçalamalıyım ve hangi macun ile? bir de üzerine her gün yeni bir çocuk diş macunu piyasaya çıkması işin tuzu biberi oluyor. 

Öncelikle diş temizliğine ilk dişimiz çıkmaya başladığından itibaren başlamamız gerekli. Ortalama 1 yaş civarındaki bu dönem diş fırçası ve macun kullanımı pek mümkün olmasa da parmak fırça, diş temizleme mendili veya evde bulunan temiz bir tülbent, müsli bezle gün içinde ve özellikle gece beslenmeleri sonrası bebeğimizin dişlerini temizlemeliyiz.  
Kullanacağımız diş macununda arkasından daha çok içeriğine dikkat etmeliyiz. İçerisinde ne olduğundan daha çok ne olmaması gerektiği önemli.  
Çocuk diş macunlarının içinde, paraben, yapay tatlandırıcı, SLS, renklendirici, (yaş aralığına göre alerjen olan tatlandırıcılar), sodyum benzoat (koruyucu madde) ve şeker içermemesi gerekiyor. Koruyu madde olarak potasyum sorbat kullanılabilir. Özellikle yenilebilir içerikte olması çocukların diş macunu seçiminde çok önemlidir.  

Gelelim flor konusuna; ilk 3 yıl flor içermeyen diş macunları tercih edilebilir. 3- 6 yaş arası 500 ppm , 6-12 yaş arası ise 1000-1200ppm flor içerikli diş macunları kullanabilirsiniz. Çocukların fazla diş macununu dolayısı ile floru yutmaması için özellikle küçük çocuklarda pirinç büyüklüğünde ve fırçaya yayılmış şeklinde diş macununu kullanabiliriz. 
Hangi macunu kullanırsak kullanalım, önemli olanın mekanik temizlik olduğunu, çocuğumuz ortalama 10-12 yaşına gelene kadar günde 1 kez(özellikle geceleri) ebeveyn kontrolünde diş fırçalanması gerektiğini unutmayalım.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.