banner113

Dışarıda tatlı yerken nelere dikkat etmeliyiz?

banner106

Pasta Şefi Didar Yanar konu hakkında bilgiler verdi.

Dışarıda tatlı yerken nelere dikkat etmeliyiz?
12 Ekim 2021 Salı 12:19

banner108
banner238

Benimde meslek hastalıklarımdan biridir dışarıda yemek yemek özellikle tatlı yemek istediğimde bin kere düşünürüm. Nasıl yapılıyor, kimler yapıyor.
Sizlere dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası vardır, söylediklerime mutlaka kulak verin. Her şeyden önce 20 senelik tecrübemle marka yerlerde yemek yemek sağlıklıdır algısını aklınızdan çıkarmalısınız. Her marka yer asla kaliteli ürün çıkartamayabilir. Bir pastaneye girdiğimde ilk dikkat ettiğim şey pasta dolaplarının temizliğidir. Temiz vitrin dağınık vitrin gördüğüm yerlerde tatlı yemem. Neden mi? İnsanların en çok gördüğü ve dokundukları yerlerdir. Hijyen açısından temiz olmamış hiçbir yerin üretimi de temiz olamaz. Pastane de disiplin çok önemlidir. Her başarılı pastacının disiplinli bir hayatı vardır. Kuralları vardır. O kurallar dışına çıkıldığında kaos çıkar ortaya.
Tatlılarda süslemelerin özenli yapılıyor olması da çok önemlidir. Üreticiniz titizliğini gösterir. Tatlıların donuk olmaması donuk üretimden gelmiş ise ne koşullarda geldiğini mutlaka öğrenmelisiniz. Bir tatlı en büyük gıda zehirlenmelerine yol açabilir. Ben genel de butik mekanları kendileri üreten mekanlara gitmeyi severim. Çok sayıda üretim yapmazlar, az az çok çeşit bulundururlar. Ya da marka bir mekâna gittiğimde oranın tatlı sirkülasyonu çok önemlidir. Ne sıklıkla vitrinlerini yenilerler dikkat ederim.
En önemlisi de her zaman bildiğin mekanlara gitmek önemlidir. Garsonla konuşurken onun tavsiyesini almak, ürünle ilgili bilgileri almak, sizi yönlendiriyor olmasına da dikkat ederseniz eminim en iyi ve damak tadınıza uygun lezzetlere sizi yönlendirecektir.
Ve tabi ki en iyi tatlıyı yiyeceğiniz yer size güler yüzle karşılayan, isteklerinizi en kısa sürede karşılayan işletmedir. Böyle işletmeleri çok daha fazla ziyaret edin eminim ki mutsuz ayrılmayacaksınız

 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.