banner113

Esnek kişiye özel bel korsesi!

banner106

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu konu hakkında bilgiler verdi.

Esnek kişiye özel bel korsesi!
18 Ocak 2021 Pazartesi 13:15

banner108
banner238

Bel ağrısı en sık görülen ağrı sendromudur. Hemen hemen her yaş ve meslek grubundan insan bel ağrısından şikâyet eder. Yaşın ilerlemesiyle bel ağrısı sıklığı artar. Ayakta geçirilen uzun saatler, ağır kaldırma, eğilerek çalışma, tekrarlayıcı hareketler veya saatler boyunca oturularak yapılan işler, yaralanma vs. bunların tamamı bel ağrısı riskini artırır. Eğer sizinde, işinizi yaparken veya istirahat ederken bel ağrınız oluyorsa, birçok tedaviyi denemenize rağmen sonuç alamadıysanız bu konuda yalnız olmadığınızı bilmelisiniz. Biz tedaviye dirençli müzmin bel ağrıları olan hastalar için kişiye özel bel kalıbı ile desteklenmiş termoplastik korseyi öneriyoruz.  

Modern yaşam tarzı bizi daha hızlı hareket etmeye, daha çok oturmaya ve daha uzun süre çalışmaya zorlar. Tekrarlayan hareketler, ağırlık kaldırma, oturarak çalışma, kötü duruş omurganıza büyük bir yük bindirir. Yetişkinlerin % 80'i yaşamlarının bir döneminde bel ağrısı yaşarlar. Bu ağrıların büyük bir çoğunluğu başarılı bir şekilde tedavi edilse bile tekrarlama oranı oldukça yüksektir. Termoplastik korse, hareketinizi kısıtlamadan belinizi destekler. 

Termoplastik omurga destekli kişiye özel korse ile başka yöntemlerle tedavi edilemeyen bel ağrısından kurtulabilirsiniz. Termoplastik korse kullanırken işinize devam edebilirsiniz. Termoplastik omurga desteği belinize tam olarak uyumlu bir şekilde temas eder, duruşunuzu düzeltirve bel ağrınızı hafifletir ve belinizin daha fazla zorlanmasını önler, vücudun ana yük taşıyıcı aksını oluşturan omurga kemiklerini hizalı tutmaya yardımcı olur. 

Termoplastik bir polimerden kendi bel yapınıza göre üretilen korse hafif, destekleyici ve esnek malzemelerin bir birleşimidir. Bu korse, termoplastik kalıbı vücudunuza sabitlemeye yardımcı olan bir kemerle birlikte kullanılır.  

Termoplastik korse, diğer omurga desteklerinden farklı olarak, size özel olarak tasarlanmıştır, omurganızı zorlamadan günlük hayatınızı idame ettirmenizi ve işinize devam edebilmenizi sağlar. 

Termoplastik korse; diğer tedavilere cevap vermeyen, bel fıtıkları, bel kaymaları, ameliyat sonrası devam eden ağrılar, instabiliteler, kanal darlığının erken dönemleri, omurga kireçlenmeleri gibi durumlarda güvenle kullanılabilir. 

Kişiye özel korse rahattır, giysilerin altına giyilebilir, çok hafif ve esnek bir malzeme olan termoplastik bir polimerden yapılır. Termoplastik korse böylece günlük hareketlerinizi desteklemek için sizinle birlikte esner ve hareket eder. 

Akıllı tasarımı, farklı boy ve kilodaki insanlara uyacak şekilde ayarlanabilen kemer sistemi, onu sizin için kullanışlı hale getirir. Bu korse, bel ağrısıyla uğraşmadan ve bel ağrınızın artması tehlikesi olmadan yaşamanızı ve çalışmanızı sağlar. 

Kişiye özel termoplastik korse, belinizi destekler, hareketlerinizi kolaylaştırır ve duruşunuzu düzeltir. Klasik korselerden farklı olarak, termoplastik korse, vücudun hareketini sınırlamaz; bunun yerine, tekrarlanan hareketler boyunca omurganın düzgün bir şekilde hareket etmesini sağlar. Uzun vadede vücudun kendi kendini tamir etmesine imkan sağlar ve kalıcı iyileşmeler oluşturabilir. 
Kişiye özel bel korsesi kimler için uygundur? 
Bu korse “menteşe” hareketleri gerektiren işler için uygundur. “Menteşe” hareket işleri, kişininbelinin aşırı yorulmasına neden olabilecek eğilme, kaldırma, uzun süre oturma, sağa sola dönmehareketleri gerektiren işler ve faaliyetlerdir. Termoplastik kişiye özel korse omurgaya ekstra yük bindirmeden omurgaya binen yükü dengeler, bunu yaparken aynı zamanda kasların rahat hareketine de izin verir. Böylece duruş korunabilir ve aşırı kullanım yaralanmaları önlenebilir. 
Termoplastik korse aşağıdaki hastalıklar ve durumlar için uygundur. 
 -Bel fıtığı ve kireçlenmeleri 
 -Bel kaymaları 
 -Kanal darlığının erken dönemleri 
 -Yaşlanmaya bağlı omurga sorunları (çökme kırıkları, stenoz, osteoartrit, deformasyonlar) 
 -Ameliyata rağmen devam eden bel ağrıları 
- Acil sağlık hizmetlerinde çalışanlar 
- Paketleme işinde çalışanlar 
- İnşaat işçileri 
- Oturarak çalışan ofis görevlileri ve yöneticiler 
- Sürücüler 
- İşçiler  
- Ağırlık kaldırma gibi ağır sporlarla ilgilenenler, gibi günlük aktivitelerinin bir parçası olarak tekrarlayıcı ve zorlayıcı hareketler yapan herkes termoplastik omurga destekli korseyi güvenle kullanabilir. 
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.