banner113

Gıda bağımlılığı için en iyi 4 tedavi seçeneği!

banner106

Uzman Diyetisyen konu hakkında bilgiler verdi.

Gıda bağımlılığı için en iyi 4 tedavi seçeneği!
16 Kasım 2020 Pazartesi 10:02

banner108
banner238

‘Cips yerken kendimi durduramıyorum’ ‘Çikolata olmadan yaşayamıyorum’ bu tarz cümleleri ne kadar sık duyar olduk değil mi? Yapılan birçok çalışma, bazı yiyeceklerin, özellikle rafine şeker ve yağ bakımından zengin olanların bağımlılık yaptığına dair kanıtlar sunuyor. Sinirbilim araştırmaları, enerjisi yoğun gıdaların kronik tüketiminin, aynı uyuşturucu bağımlılığının gelişimi ve sürdürülmesinde olduğu gibi beynin ödül merkezinde değişikliklere yol açtığını desteklemektedir. Gıda bağımlılığı için en iyi 4 tedavi seçeneğine buyurun bakalım.
1. Bilişsel Davranışçı Terapi
Bilişsel davranışçı terapi, insanların davranışlarının nasıl kontrol edilebileceği veya değiştirilebileceği ile ilgili bir tür “konuşma” terapisidir. Yapılan çalışmalar, iyi uygulanan bir bilişsel davranışçı terapinin gıda bağımlılığı konusunda olumlu etkilere sahip olduğunu göstermektedir. Bu konuda yardım almak istiyorsanız gıda bağımlılığı veya ilgili yeme bozuklukları konusunda tecrübesi olan bir psikoloğu tercih etmenizde fayda var.
2. Nöromodülasyon Müdahaleleri
Ameliyatsız beyin stimülasyon teknikleri, nöral aktiviteyi değiştirerek ve dopamini artırarak aşerme ve bağımlılık davranışlarını azaltmada kullanılır. En yaygın olarak uygulanan stimülasyon yöntemleri, transkraniyal manyetik stimülasyon (TMS) ve transkraniyal doğru akım stimülasyonudur (tDCS). Bu yöntemler, uyanık katılımcılarda kullanılır ve önerilen yönergeler dahilinde uygulandıklarında genellikle güvenli oldukları kabul edilir.
3. İlaç Tedavisi
Çeşitli ilaçlar ve zihinsel sağlık tedavileri, yiyecek bağımlılığının üstesinden gelmeye yardımcı olabilir. Bir psikiyatristin uygun gördüğü ilaç desteği bağımlılığın tedavi edilmesinde yararlı olabilir.
4. Beslenme Tedavisi
Bilinçsizce uygulanan zayıflama diyetleri yeme ataklarını ve yiyecek bağımlılığını artırabilir. Yeme bağımlılığı ve yeme bozuklukları konusunda deneyimli bir diyetisyen ile sağlıklı ve dengeli bir beslenme programının uygulanması tedavinin başarı şansını artırır.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.